Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirinçli Branç Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pirinçli Branç
Pratik Pirinçli Branç Tarifi

Malzemeler

(6 kişilik)
3 bardak Amerikan pirinci
1 çorba kaşığı margarin
3-4 adet yeşil biber
100 gr taze mantar
6 yumurta akı
2 yumurta
Yarım bardak süt
50 gr cheddar veya otlu peynir
Tuz
Karabiber

Yemek Tarifi

Margarini geniş bir kap içinde orta ateşte kızdırın.
Küçük küçük doğradığınız havuç, yeşil biber ve mantarları ilave ederek 2 dakika pişirin.
Diğer tarafta, ayrı bir kase içinde yumurta aklarını çırparak, diğer tam yumurtaları, süt, tuz ve karabiberi de ilave edin.
Ocağın altını kısın ve yumurta karışımını sebzelerin üstüne dökün.
Devamlı olarak 1,5 veya 2 dakika kanştırın.
Pirinç ve peyniri ilave edin.
2 dakika daha pişirin.
Sıcak olarak servis edin.

AFİYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pizzanın üst malzemesi için, sosisleri ve sucuğu halka doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış salam, sivri biber ve mantar ekleyin.

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Fırın 200 derecede ısıtılır. Dilimlenmiş şeftali ve armut suyla birlikte bir turta kalıbına konup karıştırılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri