Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pırasa Musakkası Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pırasa Musakkası
Pratik Pırasa Musakkası Tarifi

Malzemeler

1kg pırasa
250gr kıyma
1adet soğan
30gr margarin
½ kaşık salça
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Pırasaların yapraklarını soyun ince halklar halinde doğrayın.
Bir tencereye atın bir bardak su ile 15dk haşlayın ve suyunu süzün.
Pişirdiğiniz pırasayı tepsiye yayın.
Soğanı kıyıp kıyma ile beraber yağda kavurun, suyunu salıp çekince salçayı karıştırın.
Birkaç defa daha karıştırarak ocaktan alın, pırasanın üzerine yayın.
Tuzunu biberini serpin, pırasaların üzerine kapatmayacak ayarda sıcak su ilave edin ve tepsinin kapağını kapatın.
Suyunu tamamen çekmeyecek şekilde orta ateşte pişirip ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Meşhur analı kızlı yemeğinin nasıl yapıldığını merak edenler bilgisayar başına. Bulgur yemekleri konusunda uzman Nursen Doğan sizler için bu özel tarifi paylaştı...

Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı Feriye Lokantası'nın sous chef'inin tarifiyle deneyin...

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri