Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pırasa Musakkası Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pırasa Musakkası
Pratik Pırasa Musakkası Tarifi

Malzemeler

1kg pırasa
250gr kıyma
1adet soğan
30gr margarin
½ kaşık salça
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Pırasaların yapraklarını soyun ince halklar halinde doğrayın.
Bir tencereye atın bir bardak su ile 15dk haşlayın ve suyunu süzün.
Pişirdiğiniz pırasayı tepsiye yayın.
Soğanı kıyıp kıyma ile beraber yağda kavurun, suyunu salıp çekince salçayı karıştırın.
Birkaç defa daha karıştırarak ocaktan alın, pırasanın üzerine yayın.
Tuzunu biberini serpin, pırasaların üzerine kapatmayacak ayarda sıcak su ilave edin ve tepsinin kapağını kapatın.
Suyunu tamamen çekmeyecek şekilde orta ateşte pişirip ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Okuldan geldiniz ve çok açsınız. Kendinize hemen İrem Ergüleç'in tarifindeki gibi bir soğuk sandviç hazırlayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz...

Vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri