Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pırasa Musakkası Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pırasa Musakkası
Pratik Pırasa Musakkası Tarifi

Malzemeler

1kg pırasa
250gr kıyma
1adet soğan
30gr margarin
½ kaşık salça
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Pırasaların yapraklarını soyun ince halklar halinde doğrayın.
Bir tencereye atın bir bardak su ile 15dk haşlayın ve suyunu süzün.
Pişirdiğiniz pırasayı tepsiye yayın.
Soğanı kıyıp kıyma ile beraber yağda kavurun, suyunu salıp çekince salçayı karıştırın.
Birkaç defa daha karıştırarak ocaktan alın, pırasanın üzerine yayın.
Tuzunu biberini serpin, pırasaların üzerine kapatmayacak ayarda sıcak su ilave edin ve tepsinin kapağını kapatın.
Suyunu tamamen çekmeyecek şekilde orta ateşte pişirip ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da.

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp benmari usulü eritin. Kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri