Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pırasa Musakkası Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Pırasa Musakkası
Pratik Pırasa Musakkası Tarifi

Malzemeler

1kg pırasa
250gr kıyma
1adet soğan
30gr margarin
½ kaşık salça
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Pırasaların yapraklarını soyun ince halklar halinde doğrayın.
Bir tencereye atın bir bardak su ile 15dk haşlayın ve suyunu süzün.
Pişirdiğiniz pırasayı tepsiye yayın.
Soğanı kıyıp kıyma ile beraber yağda kavurun, suyunu salıp çekince salçayı karıştırın.
Birkaç defa daha karıştırarak ocaktan alın, pırasanın üzerine yayın.
Tuzunu biberini serpin, pırasaların üzerine kapatmayacak ayarda sıcak su ilave edin ve tepsinin kapağını kapatın.
Suyunu tamamen çekmeyecek şekilde orta ateşte pişirip ocaktan alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Şeker hastaları için pratik bir çorba tarifi

2 adet yumurtanın akını ve sarısını ayırın. 2 adet yumurta, 2 adet yumurta sarısı, tozşeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın.

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri