Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Sufle Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kabak Sufle
Pratik Kabak Sufle Tarifi


Kabak Sufle (6 Kişilik)

Malzemeler


4 Kabak
4 Yumurta
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Dereotu
4 Dal Taze Soğan
1 Su Bardağı Un
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Kaşar Rendesi
1 Çay Bardağı Hindistancevizi rendesi
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz
Karabiber

Yemek Tarifi


Kabakları temizleyip rendeleyin.
Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.

Çukur bir kaba yumurtaları kırın.
Tuz ve karabiber ilave ederek çırpın.
Rendelenmiş kabak, kıyılmış dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı ilave ederek karıştırın.
Peynir, kabartma tozu, sıvıyağ, un ve hindistancevizi rendesini ekleyip yeniden karıştırın.

Sufle kaplarını yağlayın ve hazırladığınız harcı dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Adnan Gençzeybek'in ister meze ister hafif yemek olarak sunabileceğiniz pratik bir tarifi...

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın.

Geniş bir hamur yoğurma kabında buğday nişastasını, 1 su bardağı unu, 2 adet yumurtayı, 1 paket oda sıcaklığında margarini, 1 çay kaşığı kabartma tozunu ve 1 paket pudra şekerini karıştırın.

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri