Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Sufle Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kabak Sufle
Pratik Kabak Sufle Tarifi


Kabak Sufle (6 Kişilik)

Malzemeler


4 Kabak
4 Yumurta
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Dereotu
4 Dal Taze Soğan
1 Su Bardağı Un
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Kaşar Rendesi
1 Çay Bardağı Hindistancevizi rendesi
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz
Karabiber

Yemek Tarifi


Kabakları temizleyip rendeleyin.
Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.

Çukur bir kaba yumurtaları kırın.
Tuz ve karabiber ilave ederek çırpın.
Rendelenmiş kabak, kıyılmış dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı ilave ederek karıştırın.
Peynir, kabartma tozu, sıvıyağ, un ve hindistancevizi rendesini ekleyip yeniden karıştırın.

Sufle kaplarını yağlayın ve hazırladığınız harcı dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Haşlayıp suyunu süzdükten sonra çatalla ezin.

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

500 gram pırasayı yıkayıp, incecik kıyın. Çok az sıvıyağ ile soteleyin. 250 gram kıymayı da ilave edip, beraberce soteleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri