Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Musakka Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kabak Musakka
Pratik Kabak Musakka Tarifi


Kabak Musakka

Malzemeler


4-5 Adet Kabak
1 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
2-3 Çorba kaşığı Margarin (veya sıvıyağ)
2 Adet Domates
Maydanoz
Tuz
Dereotu

Yemek Tarifi


Kabakları iyice yıkayıp saplarını kesin.
Üzerini çok hafif kazıyıp tekrar yıkayın.
Kabakları halka halka doğrayıp tuzlu suda bekletin.
Soğanları küçük küçük doğrayıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Domateslerin birini çok küçük doğrayıp kavurmuş olduğunuz soğanların içine atın.
En son kıymayı soğanlara karıştırıp tuzunu atın ve birkaç kez karıştırdıktan sonra ateşten indirin.
Bir tencerenin içine yarım kaşık margarin (veya sıvıyağ) eriterek üzerine yıkayıp süzdüğümüz kabak dilimlerini yerleştirin.
Kabakların üzerine hazırladığınız soğanlı kıymayı yayın.
Artan bir domatesi halka halka doğrayıp kıymanın üzerine yerleştirin.
Domateslerin üzerine kadar su döküp çok hafif ateşte yavaş yavaş karıştırmadan ağzı kapalı olarak pişirin.
Arada bir tencereyi sallamayı unutmayın.
Suyunu çekip kabaklar yumuşayınca ateşten alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz veya dereotunu serperek servis yapın.
NOT : İsterseniz kabakları sıvı yağda kızartıp tencereye dizin ve üzerine harcını ve yeteri kadar suyunu ilave edip te yapabilirsiniz (kabakları kızarttıktan sonra peçete üzerinde yağını aldırmayı sakın unutmayın).

Son Aranan Yemek Tarifleri

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın. Pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin. Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verin.

Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın.

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri