Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Musakka Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kabak Musakka
Pratik Kabak Musakka Tarifi


Kabak Musakka

Malzemeler


4-5 Adet Kabak
1 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
2-3 Çorba kaşığı Margarin (veya sıvıyağ)
2 Adet Domates
Maydanoz
Tuz
Dereotu

Yemek Tarifi


Kabakları iyice yıkayıp saplarını kesin.
Üzerini çok hafif kazıyıp tekrar yıkayın.
Kabakları halka halka doğrayıp tuzlu suda bekletin.
Soğanları küçük küçük doğrayıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Domateslerin birini çok küçük doğrayıp kavurmuş olduğunuz soğanların içine atın.
En son kıymayı soğanlara karıştırıp tuzunu atın ve birkaç kez karıştırdıktan sonra ateşten indirin.
Bir tencerenin içine yarım kaşık margarin (veya sıvıyağ) eriterek üzerine yıkayıp süzdüğümüz kabak dilimlerini yerleştirin.
Kabakların üzerine hazırladığınız soğanlı kıymayı yayın.
Artan bir domatesi halka halka doğrayıp kıymanın üzerine yerleştirin.
Domateslerin üzerine kadar su döküp çok hafif ateşte yavaş yavaş karıştırmadan ağzı kapalı olarak pişirin.
Arada bir tencereyi sallamayı unutmayın.
Suyunu çekip kabaklar yumuşayınca ateşten alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz veya dereotunu serperek servis yapın.
NOT : İsterseniz kabakları sıvı yağda kızartıp tencereye dizin ve üzerine harcını ve yeteri kadar suyunu ilave edip te yapabilirsiniz (kabakları kızarttıktan sonra peçete üzerinde yağını aldırmayı sakın unutmayın).

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanağı haşlayıp süzün ve sıkın. Maydanozla birlikte incecik kıyın. Patatesleri haşlayıp ezin.

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın.

Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün.

Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin.

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri