Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Mücveri Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kabak Mücveri
Pratik Kabak Mücveri Tarifi


Kabak Mücveri (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Sakız Kabağı
1/2 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu
75 gr Beyaz Peynir
1 Yumurta
2,5 Çorba Kaşığı Un
1/4 Çay Kaşığı Toz Beyaz Biber
Bir Tutam Tuz
Kızartmak İçin: 1.
5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı

Yemek Tarifi


Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.
Kabuklarını soyun.
Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin.
Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Taze soğanları ayıklayıp ince doğrayın.
Dereotunu ayıklayıp yaprak kısımlarını ince kıyın.
Tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın veya rendeleyin.
Rendelenmiş kabağa, tuz hariç tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karıştırın.
Tavada ayçiçek yağını kızdırın.
Mücver karışımını çorba kaşığı ile şekillendirip kızgın yağa atın.
Her iki tarafı altın sarısı renk alıncaya dek kızartın.

Delikli kevgirle yağını süzerek fazlasını emmesi için mutfak kağıdının üstüne alın.
Tuzunu serpikten sonra servis tabağına alın.
Burada dikkat etmemiz gereken nokta, peynirin tuzlu olması halinde ayrıca tuz koymamanız gerektiği.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çikolatayı rendeleyip, bekletin. Tereyağı ve pudraşekerini mikserle çırpın. Fındıkları ve çikolatayı ekleyip, yoğurun.

Oktay Usta'nın tarifi

Tatlandırıcıları yumurtayla birlikte bir kabın içinde iyice çırparak eritin.

Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

Fırın 200 derecede ısıtılır. Dilimlenmiş şeftali ve armut suyla birlikte bir turta kalıbına konup karıştırılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri