Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Mücveri Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kabak Mücveri
Pratik Kabak Mücveri Tarifi


Kabak Mücveri (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Sakız Kabağı
1/2 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu
75 gr Beyaz Peynir
1 Yumurta
2,5 Çorba Kaşığı Un
1/4 Çay Kaşığı Toz Beyaz Biber
Bir Tutam Tuz
Kızartmak İçin: 1.
5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı

Yemek Tarifi


Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.
Kabuklarını soyun.
Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin.
Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Taze soğanları ayıklayıp ince doğrayın.
Dereotunu ayıklayıp yaprak kısımlarını ince kıyın.
Tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın veya rendeleyin.
Rendelenmiş kabağa, tuz hariç tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karıştırın.
Tavada ayçiçek yağını kızdırın.
Mücver karışımını çorba kaşığı ile şekillendirip kızgın yağa atın.
Her iki tarafı altın sarısı renk alıncaya dek kızartın.

Delikli kevgirle yağını süzerek fazlasını emmesi için mutfak kağıdının üstüne alın.
Tuzunu serpikten sonra servis tabağına alın.
Burada dikkat etmemiz gereken nokta, peynirin tuzlu olması halinde ayrıca tuz koymamanız gerektiği.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin. Üzerine kırmızı biber serpin. Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin.

Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın

Saray mutfağının gözde böreklerinden biri. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in mutfak şefi Mehmet Uzunöz'ün verdiği bu tarifle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz...

Geniş bir kapta unu eleyip,havuz şeklinde açın.Unun içersine diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun.Hamurunuzu 1 saat dinlenmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri