Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Halkaları Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kabak Halkaları
Pratik Kabak Halkaları Tarifi


Kabak Halkaları (8 Kişilik)

Malzemeler


6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
750 gr Domates
3 Kabak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
1 Demet Fesleğen
1 Demet Maydanoz
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Çorba Kaşığı Sirke
3 ÇorbaKaşığı Pesto Sosu (hazır ürün)
3 Çorba Kaşığı Zeytin Ezmesi
2 Tatlı Kaşığı Kapari
30 gr Füme Balık
30 gr Dana Jambon

Yemek Tarifi


Kabakları yıkayıp ayıkladıktan sonra 1, 5 cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın.

Büyük tavada bir miktar sıvıyağ kızdırın.
Kabak dilimlerini kızgın yağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
Ardından tuz ve karabiberle tatlandırın.
Kabak, yağı çok fazla çekerse bir kağıt mutfak havlusunun üzerinde bekletin.

Domateslerin kabuklarını soyup çekirdekerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Biberi yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın küp küp doğrayın.
Fesleğen ve maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklarını iri iri kıyın.
Eğer kaşar peyniri tüm olarak aldıysanız rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Bir kasede domates, biber ve taze baharatları karıştırın.
Sirke, tuz ve karabiberi ekleyin.

Kabak dilimlerinin dörtte birinin üzerini domatesli karışımla donatın.
Yine dörtte birine pesto sosunu sürün ve üzerine rendelenmiş parmesan serpin.
Kalan kabak dilimlerinin yarısının üzerine zeytin ezmesini sürüp üzerine kapari serptikten sonra füme balığı ekIeyin.
Son kabak dilimlerini dana jambonla süsleyin.
Kabak dilimlerinin tamamını büyük bir servis tabağına yerleştirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Taze ıspanağı haşlayıp süzün ve suyunu iyice sıkın. Tuz, beyaz biber, dolmalık fıstık, sarımsak ve parmesan peyniri ekleyip, blenderden geçirin.

Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun.

Domates ve soğanın kabuğunu soyun. Çarliston biber ve domatesin çekirdekli kısmını temizleyin.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri