Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Halkaları Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kabak Halkaları
Pratik Kabak Halkaları Tarifi


Kabak Halkaları (8 Kişilik)

Malzemeler


6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
750 gr Domates
3 Kabak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
1 Demet Fesleğen
1 Demet Maydanoz
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Çorba Kaşığı Sirke
3 ÇorbaKaşığı Pesto Sosu (hazır ürün)
3 Çorba Kaşığı Zeytin Ezmesi
2 Tatlı Kaşığı Kapari
30 gr Füme Balık
30 gr Dana Jambon

Yemek Tarifi


Kabakları yıkayıp ayıkladıktan sonra 1, 5 cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın.

Büyük tavada bir miktar sıvıyağ kızdırın.
Kabak dilimlerini kızgın yağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
Ardından tuz ve karabiberle tatlandırın.
Kabak, yağı çok fazla çekerse bir kağıt mutfak havlusunun üzerinde bekletin.

Domateslerin kabuklarını soyup çekirdekerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Biberi yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın küp küp doğrayın.
Fesleğen ve maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklarını iri iri kıyın.
Eğer kaşar peyniri tüm olarak aldıysanız rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Bir kasede domates, biber ve taze baharatları karıştırın.
Sirke, tuz ve karabiberi ekleyin.

Kabak dilimlerinin dörtte birinin üzerini domatesli karışımla donatın.
Yine dörtte birine pesto sosunu sürün ve üzerine rendelenmiş parmesan serpin.
Kalan kabak dilimlerinin yarısının üzerine zeytin ezmesini sürüp üzerine kapari serptikten sonra füme balığı ekIeyin.
Son kabak dilimlerini dana jambonla süsleyin.
Kabak dilimlerinin tamamını büyük bir servis tabağına yerleştirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Spagetti tutkunları ekran başına... Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için pratik ve çok lezzetli bir spagetti tarifi verdi.

Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün.

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri