Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Gratine Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kabak Gratine
Pratik Kabak Gratine Tarifi


Kabak Gratine (5 Kişilik)

Malzemeler


5 küçük boy kabak
350 ml (1 2/5 su bardağı) beşamel sos
60 gr Parmesan veya kaşar peyniri rendesi
HARCI İÇİN:
300 gr tavuk göğsü veya taze sebze (küçük parçalar halinde-doğranmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) Margarin
1/2 çay kaşığı tuz
Karabiber
250 ml (1 su bardağı) domates sosu

Yemek Tarifi


Kabaklan kazıyın.
Uçlarını kesip ortadan enlemesine iki parçaya ayırın.
Bir çay kaşığı ile ortadaki çekirdekli kısmı çıkartıp, atın.

Kabakları rahatça alacak büyüklükte bir tencereye yarıya kadar su koyup bir taşım kaynatın.
Su kaynayınca tencerenin kapağını açın, kabakları 3-4 dakika kaynar suda haşlayın.

Delikli bir kevgirle tencereden alıp, soğuk suya tutarak süzdürün.
Kurulayıp, fırın tepsisine dizin.
Bu arada harcı hazırlamak için, margarini bir tavada eritin.
Tavuk ya da sebzeyi ilave edip, sık sık kanştırarak 3-4 dakika sote edin
Tuz ve biberini ilave edip tekrar karıştırın ve ateşten alın.
2/5 su bardağı beşameli ilave edip, tekrar karıştırın.

Morney sosu hazırlamak için kalan beşamel sosu bir tencerede telle sık sık kanştırarak ısıtın.
Tencereyi ateşten alın.
İçine parmesan veya kaşar peyniri rendesinin yansını ilave edin.
Birkez karıştırıp bir kenarda bırakın.

Haşlanmış kabakların içini harçla doldurun.
Morney sosu bir kaşıkla kabakların üzerine dökün.
Üzerlerine kalan parmesan ya da kaşar peyniri rendesini serpiştirin.
Fırınınızın üst katındaki salamandıra yakın, içleri doldurulmuş kabakların olduğu tepsiyi, fırının en üst katına sürün.

Morney sos altın sarısı bir renk alıp yer yer kahverengileşmeye başlayınca tepsiyi fırından alıp, gratine kabakları önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, domates sosla sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri