Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Pirinç Tartı Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Pirinç Tartı
Pratik Ispanaklı Pirinç Tartı Tarifi


Ispanaklı Pirinç Tartı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
100 gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
300 gr Ispanak
4 Domates
2 Soğan
3 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Soya Yağı
4 Çorba Kaşığı Krema
1/2 Çay Kaşığı Beyazbiber
1 Tutam Hint Cevizi Rendesi
1 Çay Kaşığı Tuz

Yemek Tarifi


Pirinci başlayıp süzün.
Kaşar peynirinin yarısını ekleyip karıştırın.
Tart kalıbını yağlayıp pirinçli karışımı yayın.
Önceden ısıtıİmış 175 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin.

Ispanağı ayıklayıp yıkayın ve iri iri doğrayın.
Domates ve soğanları soyup ince ince doğrayın.
Derin bir kapta ıspanak, kalan kaşar peyniri, soğan ve domateslerin yarısını karıştırın.
Yumurtaları ayrı bir kapta çırparak karışıma ilave edin.
Krema ve baharatı ekleyip iyice karıştırın.

Ispanaklı karışımı kalıptaki pirincin üzerine dökün ve kalan domatesleri yerleştirin.
175 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra bir süre dinlendirdirip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın.

Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri