Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanaklı Çanak Püre Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ispanaklı Çanak Püre
Pratik Ispanaklı Çanak Püre Tarifi


Ispanaklı Çanak Püre

Malzemeler


1 bağ ıspanak veya pazı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 adet yumurta
Püre malzemesi :
4 adet patates
2 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yemek Tarifi


Ispanak veya pazıların saplarını ayırıp yaprak yaprak ayıklayarak bolca yıkayın.
Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayın.
Süzerek soğuk sudan geçirip sıkın.
Bir kapta margarini eritin.
içerisine soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.

lspanakları ince kıyıp içerisine ilave ederek karıştırın.
Bir kapta tuz, karabiber ve yumurtayı çırparak üzerine dökerek karıştırın.
Bu karışımı püre karelerinin içerisine yerleştirin.

Püre için: Patatesleri yıkayın.
Haşlayıp soğutarak ezin.
Bir tencerede margarini eritin.
içerisine ezilmiş patatesleri ilave ederek 2-3 dakika kadar karıştırın.
Üzerine tuz ve soğuk süt dökerek iyice karıştırıp sütü çektirin.

Yağladığınız tepsiye yapmış olduğunuz karışımdan bir kaşık koyun.
Ortalarını havuz gibi açarak hazırladığınız içi üzerine doldurun.
Üzerine kaşar peyniri rendesi koyup 150-170 derecede 10-20 dakika arası pişirin.
Üzerine kırmızı pul biber serpin.
Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı rendeIeyin, sarımsakları ezin. Kıyma, irmik, Soğan, sarımsak ve yoğurdu derin bir kaba alın.

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Çocuklar için çikolatalı bonbonlar

Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri