Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanak Suflesi Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ispanak Suflesi
Pratik Ispanak Suflesi Tarifi


Ispanak Suflesi

Malzemeler


1 kg Ispanak
1 baş soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Yarım yemek kaşığı muskat (Hindistan cevizi rendesi)
3 adet yumurta
150 gr dana jambon
l00 gr kaşar peynir rendesi

Yemek Tarifi


İki yemek kaşığı yağı eritip içerisine un ilave edin.
Un kokusu gelinceye kadar kavurun.
İçerisine süt ilave edin.
Karıştırma teliyle koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Üzerine tuz ve karabiber ilave edin.

lspanakları iyice yıkayıp irice doğrayın.
Bir kapta soğanı sıvı yağ ile hafifçe kavurun.
İçerisine ıspanakları ekleyip ateşi kısın ve ıspanaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Üzerine yeteri kadar tuz ilave edin.

Yapmış olduğunuz unlu karışımı içerisine ekleyin.
İçerisine jambonu irice doğrayıp kaşar peyniri rendesi ilave ederek karıştırın.
Hindistan cevizi rendesini üzerine koyun.
Üç adet yumurtayı çırpın.
Tek tek yedirerek yapmış olduğunuz karışıma ilave edin.

Tüm karışımı yağlanmış borcama boşaltın.
İçerisine su konmuş tepsiye koyarak l80 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Salamı ince ince dilimleyin. Sosisleri küçük doğrayın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın.

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri