Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İrmikli Ispanak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
İrmikli Ispanak
Pratik İrmikli Ispanak Tarifi


İrmikli Ispanak (6 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Ispanak
2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı İrmik
3 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
3 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Ispanakları bol suda iyice yıkayın.
Çok ince kıyın.

Sütü tencereye alın.
İrmiği ekleyip, kaynatın.
1 çorba kaşığı tereyağıyla birlikte ıspanakları da tencereye alın.
Kısık ateşte 15 dk pişirin.

3 adet yumurtanın sarılarından birini ayırın.
Kalan yumurtaları tuz ve karabiberle çırpın.
Ispanaklı karışıma ilave edin.
Yağlanmış fırın tepsisine yayın.
Kalan tereyağını eritin.
Unu kavurun.
Rendelenmiş kaşar peynirini katın.

Ayırdığınız 1 adet yumurta sarısını da ilave edip, ıspanağın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin.

Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytin ezmesini bir sıkma torbasına doldurun.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.

Lahanayı temizleyip yapraklarını tek tek yıkayın. Süzüp parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri