Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İrmikli Ispanak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
İrmikli Ispanak
Pratik İrmikli Ispanak Tarifi


İrmikli Ispanak (6 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Ispanak
2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı İrmik
3 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
3 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Ispanakları bol suda iyice yıkayın.
Çok ince kıyın.

Sütü tencereye alın.
İrmiği ekleyip, kaynatın.
1 çorba kaşığı tereyağıyla birlikte ıspanakları da tencereye alın.
Kısık ateşte 15 dk pişirin.

3 adet yumurtanın sarılarından birini ayırın.
Kalan yumurtaları tuz ve karabiberle çırpın.
Ispanaklı karışıma ilave edin.
Yağlanmış fırın tepsisine yayın.
Kalan tereyağını eritin.
Unu kavurun.
Rendelenmiş kaşar peynirini katın.

Ayırdığınız 1 adet yumurta sarısını da ilave edip, ıspanağın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Cemal Altuğ'dan Yemekevi.tv okuyucuları için lezzetli bir balık yemeği tarifi...

Toz krem şantileri soğuk süt ile sertleşene kadar mikserleyin.

Birsen Arık'tan çok hafif, çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri