Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İrmikli Ispanak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
İrmikli Ispanak
Pratik İrmikli Ispanak Tarifi


İrmikli Ispanak (6 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Ispanak
2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı İrmik
3 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
3 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Ispanakları bol suda iyice yıkayın.
Çok ince kıyın.

Sütü tencereye alın.
İrmiği ekleyip, kaynatın.
1 çorba kaşığı tereyağıyla birlikte ıspanakları da tencereye alın.
Kısık ateşte 15 dk pişirin.

3 adet yumurtanın sarılarından birini ayırın.
Kalan yumurtaları tuz ve karabiberle çırpın.
Ispanaklı karışıma ilave edin.
Yağlanmış fırın tepsisine yayın.
Kalan tereyağını eritin.
Unu kavurun.
Rendelenmiş kaşar peynirini katın.

Ayırdığınız 1 adet yumurta sarısını da ilave edip, ıspanağın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayramda dostlarınıza ikram edebileceğiniz pratik bir tatlı.

İç malzemeleri için öncelikle patatesleri bol miktarda su dolu bir tencereye koyup haşlayın.

Vanilya tohumlarını bıçakla çubuğun içinden çıkarın. Süt ve vanilya tohumlarını tencereye alıp ısıtın.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Suyu tencereye alarak kaynatın. Mısır ununu ekleyerek hamur elde edin. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri