Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İrmikli Ispanak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
İrmikli Ispanak
Pratik İrmikli Ispanak Tarifi


İrmikli Ispanak (6 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Ispanak
2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı İrmik
3 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
3 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Ispanakları bol suda iyice yıkayın.
Çok ince kıyın.

Sütü tencereye alın.
İrmiği ekleyip, kaynatın.
1 çorba kaşığı tereyağıyla birlikte ıspanakları da tencereye alın.
Kısık ateşte 15 dk pişirin.

3 adet yumurtanın sarılarından birini ayırın.
Kalan yumurtaları tuz ve karabiberle çırpın.
Ispanaklı karışıma ilave edin.
Yağlanmış fırın tepsisine yayın.
Kalan tereyağını eritin.
Unu kavurun.
Rendelenmiş kaşar peynirini katın.

Ayırdığınız 1 adet yumurta sarısını da ilave edip, ıspanağın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.

Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın. Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun.

Tavuk etini mutfak robotunda kıyma haline getirin. Sebzeleri rendenin ince tarafı ile rendeleyin.

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri