Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Güveçte Mantar Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Güveçte Mantar
Pratik Güveçte Mantar Tarifi


Güveçte Mantar (2 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Mantar
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Küçük Boy Domates
1 Diş Sarmısak
1/2 Tatlı Kaşığı Salça
3-4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Orta Boy Soğan
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Mantarları kağıt peçete ile silelim.
Tavaya sıvı yağı aktarıp, piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük kesilmiş bir diş sarmısağı hafifçe sararana dek kavuralım.
Mantarları ikiye veya dörde keselim.
Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.

Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük doğrayalım.
Tavaya aktaralım.
Domatesi küp şeklinde doğrayıp, ilave edelim.
Bikaç kez çevirip, tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.

Ateşten alıp güveç kaplarına dolduralım.
Orta ısılı fırına sürelim.
15 dk pişirerek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bol baharatlı ve kuruyemişli değişik bir börek tarifi. Misafirleriniz için harikalar yaratabilirsiniz.

Havuçları rendeleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayıp kevgirle bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın.

Kâğıt helvaları kat kat ayırın. Çilekli pudingi 3 bardak sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. Hafif ılınmaya bırakın.

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri