Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Güveçte Mantar Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Güveçte Mantar
Pratik Güveçte Mantar Tarifi


Güveçte Mantar (2 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Mantar
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Küçük Boy Domates
1 Diş Sarmısak
1/2 Tatlı Kaşığı Salça
3-4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Orta Boy Soğan
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Mantarları kağıt peçete ile silelim.
Tavaya sıvı yağı aktarıp, piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük kesilmiş bir diş sarmısağı hafifçe sararana dek kavuralım.
Mantarları ikiye veya dörde keselim.
Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.

Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük doğrayalım.
Tavaya aktaralım.
Domatesi küp şeklinde doğrayıp, ilave edelim.
Bikaç kez çevirip, tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.

Ateşten alıp güveç kaplarına dolduralım.
Orta ısılı fırına sürelim.
15 dk pişirerek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pişirmekten ve yemekten keyif alacağınız bu tarifi Derya Aydın gönderdi...

Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.

Hamur için; un, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu sulu bir hamur elde edene kadar karıştırın

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri