Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Güveçte Mantar Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Güveçte Mantar
Pratik Güveçte Mantar Tarifi


Güveçte Mantar (2 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Mantar
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Küçük Boy Domates
1 Diş Sarmısak
1/2 Tatlı Kaşığı Salça
3-4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Orta Boy Soğan
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Mantarları kağıt peçete ile silelim.
Tavaya sıvı yağı aktarıp, piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük kesilmiş bir diş sarmısağı hafifçe sararana dek kavuralım.
Mantarları ikiye veya dörde keselim.
Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.

Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük doğrayalım.
Tavaya aktaralım.
Domatesi küp şeklinde doğrayıp, ilave edelim.
Bikaç kez çevirip, tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.

Ateşten alıp güveç kaplarına dolduralım.
Orta ısılı fırına sürelim.
15 dk pişirerek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri