Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Güveçte Mantar Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Güveçte Mantar
Pratik Güveçte Mantar Tarifi


Güveçte Mantar (2 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Mantar
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Küçük Boy Domates
1 Diş Sarmısak
1/2 Tatlı Kaşığı Salça
3-4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Orta Boy Soğan
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Mantarları kağıt peçete ile silelim.
Tavaya sıvı yağı aktarıp, piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük kesilmiş bir diş sarmısağı hafifçe sararana dek kavuralım.
Mantarları ikiye veya dörde keselim.
Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.

Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük doğrayalım.
Tavaya aktaralım.
Domatesi küp şeklinde doğrayıp, ilave edelim.
Bikaç kez çevirip, tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.

Ateşten alıp güveç kaplarına dolduralım.
Orta ısılı fırına sürelim.
15 dk pişirerek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

İftar ve sahur sofraları için çok lezzetli bir çorba tarifi...

Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra sıvıyağı ekleyip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri