Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gratine Patates Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Gratine Patates
Pratik Gratine Patates Tarifi


Gratine Patates (4 Kişilik)

Malzemeler


Her Biri Yaklaşık 200 gr 4 Adet Patates
6 Çorba Kaşığı Krema
1 Yumurta Sarısı
Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Gravyer Peyniri
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Soğan
Kıyılmış Ceviz
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


İyice yıkayıp kuruladığınız patatesleri 4 adet alüminyum folyoya sararak, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 45 dak.
bırakın.
Pişip pişmediğini sivri bir bıçakla kontrol edebilirsiniz.
Henüz sertse 5-10 dak.
daha kalsınlar fırında.

Çıkardıktan sonra her bir patatesin üzerinden uzunlukları boyunca bir dilim kesin.
Kapak gibi, içlerini oyun, elde ettiğiniz bir çatalla ezin.

Onu, 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı ve 4 çorba kaşığı kremayla birlikte çırpın.
Tuz, karabiber attıktan sonra taze soğan ve maydanozu ekleyin.
Kıyılmış cevizi de ilave ettikten sonra bu karışımla patateslerin içini doldurun.

Bir kapta kalan kremayı yumurta sarısı ve gravyerle karıştırıp patateslerin yüzeyine paylaştırın.
Yağlanmış bir tepsiye döşeyin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin.
10 dak.
sonra çıkarıp servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

İftar sofralarınız için lezzetli bir tarif. The Marmara Pera'nın genç aşçısı sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri