Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gelin Fasulyesi Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Gelin Fasulyesi
Pratik Gelin Fasulyesi Tarifi


Gelin Fasulyesi (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Yemek Tabağı Dolusu Kurutulmuş Taze Fasulye
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
200 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Adet Patates
1/2 Çay Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz

Yemek Tarifi


Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin.
Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın.
Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin.

Eti, bıraktığı suyu çekene dek kavurun.
Süzdüğünüz fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin.
Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
Tuzunu ayarlayın.
Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak.
pişirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.

Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Semizotunun sadece yapraklarını ayıklayıp saplarını başka bir yemek için saklayın. Semizotu yapraklarını yıkayıp süzün.

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri