Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gelin Fasulyesi Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Gelin Fasulyesi
Pratik Gelin Fasulyesi Tarifi


Gelin Fasulyesi (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Yemek Tabağı Dolusu Kurutulmuş Taze Fasulye
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
200 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Adet Patates
1/2 Çay Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz

Yemek Tarifi


Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin.
Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın.
Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin.

Eti, bıraktığı suyu çekene dek kavurun.
Süzdüğünüz fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin.
Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
Tuzunu ayarlayın.
Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak.
pişirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Katalan usulü puding İspanyol tatlısı. Usta aşçı sizler için tarif verdi. Dünya mutfaklarını denemek isteyenler Mart ayında bu yemeği tadabilecek...

Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.

Mehmet Taşdoğan'dan ilginç ve lezzetli bir tarif...

Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın.

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri