Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gelin Fasulyesi Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Gelin Fasulyesi
Pratik Gelin Fasulyesi Tarifi


Gelin Fasulyesi (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Yemek Tabağı Dolusu Kurutulmuş Taze Fasulye
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
200 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Adet Patates
1/2 Çay Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz

Yemek Tarifi


Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin.
Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın.
Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin.

Eti, bıraktığı suyu çekene dek kavurun.
Süzdüğünüz fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin.
Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
Tuzunu ayarlayın.
Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak.
pişirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Tavuk göğsünü haşlayıp minik minik doğruyoruz. Pirinçleri yıkayıp haşlıyoruz.

Yumurtaları derin bir kasede çırpın. İçine erimiş margarin, zeytinyağı ile yoğurdu ekleyip karıştırın.

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri