Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Yumurtalı Ispanak
Pratik Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi


Fırında Yumurtalı Ispanak (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Ispanak
4 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
200 gr Pastırma veya 1 Çorba Kaşığı Çemen
250 gr Kıyma
1/2 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Ispanakları ayıklayıp yıkayalım ve süzelim.
Ispanakları hiç su ilave etmeden tencereye alıp kendi suyu ile hafifçe yumuşayana dek 3-4 dak.
haşlayalım.
Yağı tavaya alalım.
Soğanları piyazlık doğrayalım ve pembeleştirelim.

Kıymayı ilave edip, rengi dönünceye kadar kavuralım.
Pastırmayı veya bir kaşık çemeni tavaya koyalım.
Ispanakları doğrayıp, onu da tavaya alalım.
Arasıra karıştırarak kavurmaya devam edelim.
3-5 dak.
daha pişirelim.

Yemeği küçük bir tepsiye alalım.
Kaşıkla düzeltelim.
Tepsideki ıspanakların içine dört oyuk açıp, yumurtaları kıralım.
Tuzunu, karabiberini ekleyip, fırına verelim.
Yumurtalar pişene dek fırında tutalım.
Çıkartıp, sıcak sıcak servis yapalım.
Eğer kaşar ilave edecek olursanız, fırına vermeden önce yumurtaların üzerine serpiştirebilirsiniz.

Aşçının Önerisi: Sadece çemen ve 250 gr kıyma kullanarak da yapabilirsiniz.
Ancak kıyma kullanmazsanız da yemeğe gerçekten güzel bir lezzet veren içindeki pastırma ya da çemendir.
Bunu ihmal etmeyin.
Ispanak sevmeyen çocuklarınız bu yemeği yedikten sonra ıspanağı zevkle yiyecekler.
Ayrıca bu yemeği fırın yerine tencerede de pişirmeniz de mümkün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin.

Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Oluşan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Arzu ederseniz üzerine kakao serperek servise sunabilirsiniz.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyup, üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek, eritin.

Kâğıt helvaları kat kat ayırın. Çilekli pudingi 3 bardak sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. Hafif ılınmaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri