Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Salamlı Mısır Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Salamlı Mısır
Pratik Fırında Salamlı Mısır Tarifi


Fırında Salamlı Mısır (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Kutu Mısır Konservesi (500 gr)
4-5 Dilim Salam
2 Diş Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı Tepeleme Un
2 Su Bardağı Süt
1/2 Kutu Krema
Üzerine Serpmek İçin Galeta Unu
Tuz, Karabiber, Muskat

Yemek Tarifi


Mısırları süzgece alıp suyunu süzün.
Salamları uzunlamasına ince şeritler halinde doğrayın.

Derin bir tencerede tereyağını eritip dövülmüş sarmısağı 1-2 dak.
çevirin.
Unu ekleyip az kavurun.
Karışıma sütü ilave edin ve pütür pütür olmaması için kuvvetle çırpın.
Kaynamaya yakın kremayı ekleyin.
Karışım kaynayınca tuz, karabiber ve muskatı ilave ederek ateşten indirin.

Yağlanmış fırın kabına hazırladığınız sütlü sosten bir miktar dökün.
Üzerine mısırların yarısını yayıp salam dilimlerini yerleştirin.
Salamların üzerine bir miktar sos döküp kalan mısırı yayın.
Malzemenin üzerini sosla kaplayın.

En üste galeta unu serpip fındık büyüklüğünde tereyağı topları yerleştirin.
Fırında pişirip üzerini ızgarada kızartın.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fulden Ekinci'den pratik ve lezzetli tarif

Tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin.

Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri