Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Salamlı Mısır Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Salamlı Mısır
Pratik Fırında Salamlı Mısır Tarifi


Fırında Salamlı Mısır (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Kutu Mısır Konservesi (500 gr)
4-5 Dilim Salam
2 Diş Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı Tepeleme Un
2 Su Bardağı Süt
1/2 Kutu Krema
Üzerine Serpmek İçin Galeta Unu
Tuz, Karabiber, Muskat

Yemek Tarifi


Mısırları süzgece alıp suyunu süzün.
Salamları uzunlamasına ince şeritler halinde doğrayın.

Derin bir tencerede tereyağını eritip dövülmüş sarmısağı 1-2 dak.
çevirin.
Unu ekleyip az kavurun.
Karışıma sütü ilave edin ve pütür pütür olmaması için kuvvetle çırpın.
Kaynamaya yakın kremayı ekleyin.
Karışım kaynayınca tuz, karabiber ve muskatı ilave ederek ateşten indirin.

Yağlanmış fırın kabına hazırladığınız sütlü sosten bir miktar dökün.
Üzerine mısırların yarısını yayıp salam dilimlerini yerleştirin.
Salamların üzerine bir miktar sos döküp kalan mısırı yayın.
Malzemenin üzerini sosla kaplayın.

En üste galeta unu serpip fındık büyüklüğünde tereyağı topları yerleştirin.
Fırında pişirip üzerini ızgarada kızartın.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.

Hamur yoğurma kabına margarini koyun.

Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri