Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Pırasalı Pasta Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Pırasalı Pasta
Pratik Fırında Pırasalı Pasta Tarifi


Fırında Pırasalı Pasta (6 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Pırasa
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
250 gr Kıyma
2 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Pırasayı ince ince kıyın.
Bir yandan da 1 çorba kaşığı margarini tencerede eritin.
İnce kıyılmış soğanı kavurun.
Kıymayı ilave edin.
Suyunu bırakıp, çekene kadar kavurmaya devam edin.

Tencereye pırasaları da ekleyin.
Tuz ve karabiberini katın.
Tencerenin kapağını kapayıp, kendi suyunda pişirin.
Daha sonra pırasayı tepsiye yayın.
2 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı salçayı karıştırın.
Pırasanın üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında suyunu çekene dek pişirin.
Tepsiyi fırından alıp, ılıtın.
Ayrı bir kapta yumurta, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini çırpın.
Pırasaya ekleyin.
Tekrar fırına verin.
Üzeri kızarana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Haşhaş tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sarmısağı soyun, ezin ve galeta unu ile karıştırın.

Bulguru tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.Kabarıncaya kadar bekletin. Yumurta, tuz ve baharatları ilave edip ara sıra su serperek özleşene kadar iyice yoğurun.

Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri