Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Pırasalı Pasta Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Pırasalı Pasta
Pratik Fırında Pırasalı Pasta Tarifi


Fırında Pırasalı Pasta (6 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Pırasa
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
250 gr Kıyma
2 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Pırasayı ince ince kıyın.
Bir yandan da 1 çorba kaşığı margarini tencerede eritin.
İnce kıyılmış soğanı kavurun.
Kıymayı ilave edin.
Suyunu bırakıp, çekene kadar kavurmaya devam edin.

Tencereye pırasaları da ekleyin.
Tuz ve karabiberini katın.
Tencerenin kapağını kapayıp, kendi suyunda pişirin.
Daha sonra pırasayı tepsiye yayın.
2 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı salçayı karıştırın.
Pırasanın üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında suyunu çekene dek pişirin.
Tepsiyi fırından alıp, ılıtın.
Ayrı bir kapta yumurta, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini çırpın.
Pırasaya ekleyin.
Tekrar fırına verin.
Üzeri kızarana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayonez, tuz ve limon suyunu patatese ekleyip karıştırın.

İftar sofraları için lezzetli ve hafif bir yemek tarifi...

Soğanları kıyıp, yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Yıkanmış pirince su ekleyip ocağa oturtun.

Bisküvileri robottan geçirip, toz haline getirin. Margarini eritip bisküvilere karıştırın. Hazırladığınız karışımı tart kalıbının içine döküp, bir spatula ile üzerini düzeltin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri