Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Pırasalı Pasta Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Pırasalı Pasta
Pratik Fırında Pırasalı Pasta Tarifi


Fırında Pırasalı Pasta (6 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Pırasa
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
250 gr Kıyma
2 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Pırasayı ince ince kıyın.
Bir yandan da 1 çorba kaşığı margarini tencerede eritin.
İnce kıyılmış soğanı kavurun.
Kıymayı ilave edin.
Suyunu bırakıp, çekene kadar kavurmaya devam edin.

Tencereye pırasaları da ekleyin.
Tuz ve karabiberini katın.
Tencerenin kapağını kapayıp, kendi suyunda pişirin.
Daha sonra pırasayı tepsiye yayın.
2 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı salçayı karıştırın.
Pırasanın üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında suyunu çekene dek pişirin.
Tepsiyi fırından alıp, ılıtın.
Ayrı bir kapta yumurta, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini çırpın.
Pırasaya ekleyin.
Tekrar fırına verin.
Üzeri kızarana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Ayıklanan fasulyeler 1 küp kesmeşeker ile birlikte kaynayan suya atılır ve haşlanır.

Yemekevi.tv okuyucularınden Osman Salkım'ın gönderdiği beşamel soslu çipura balığı tarifini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri