Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Pırasalı Pasta Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Pırasalı Pasta
Pratik Fırında Pırasalı Pasta Tarifi


Fırında Pırasalı Pasta (6 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Pırasa
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
250 gr Kıyma
2 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Pırasayı ince ince kıyın.
Bir yandan da 1 çorba kaşığı margarini tencerede eritin.
İnce kıyılmış soğanı kavurun.
Kıymayı ilave edin.
Suyunu bırakıp, çekene kadar kavurmaya devam edin.

Tencereye pırasaları da ekleyin.
Tuz ve karabiberini katın.
Tencerenin kapağını kapayıp, kendi suyunda pişirin.
Daha sonra pırasayı tepsiye yayın.
2 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı salçayı karıştırın.
Pırasanın üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında suyunu çekene dek pişirin.
Tepsiyi fırından alıp, ılıtın.
Ayrı bir kapta yumurta, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini çırpın.
Pırasaya ekleyin.
Tekrar fırına verin.
Üzeri kızarana dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç'tan çok lezzetli bir salata tarifi. Sunumuyla da çok iştah açıcı olan bu salatayı mutlaka deneyin...

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin.

Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yarısını kuplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri