Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Pırasa Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Pırasa
Pratik Fırında Pırasa Tarifi


Fırında Pırasa (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Pırasa
2 Adet Soğan
300 gr Kıyma
1.
5 Çorba Kaşığı Margarin
4 Adet Yumurta
1/2 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Karabiber, tuz

Yemek Tarifi


Pırasa ve soğanları ince kıyın.
Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı da ilave ederek tekrar kavurun.
Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Pırasayı ilave edin.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Ayrı bir kapta süt, yumurta ve tuzu çırpın.
Yağlanmış fırın tepsisine pişirdiğiniz pırasayı yayın.

Üzerine süt, yumurta karışımını dökün.
Son olarak kaşar peyniri rendesini ekleyip 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur için; un, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu sulu bir hamur elde edene kadar karıştırın

Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin.

Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın,

Unu derin bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, yumurta, margarin, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri