Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Pırasa Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Pırasa
Pratik Fırında Pırasa Tarifi


Fırında Pırasa (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Pırasa
2 Adet Soğan
300 gr Kıyma
1.
5 Çorba Kaşığı Margarin
4 Adet Yumurta
1/2 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Karabiber, tuz

Yemek Tarifi


Pırasa ve soğanları ince kıyın.
Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı da ilave ederek tekrar kavurun.
Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Pırasayı ilave edin.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Ayrı bir kapta süt, yumurta ve tuzu çırpın.
Yağlanmış fırın tepsisine pişirdiğiniz pırasayı yayın.

Üzerine süt, yumurta karışımını dökün.
Son olarak kaşar peyniri rendesini ekleyip 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Tereyağı, pudraşeker, yumurta, elenmiş un, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu büyük bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri