Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Peynirli Lahana Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Peynirli Lahana
Pratik Fırında Peynirli Lahana Tarifi


Fırında Peynirli Lahana (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Orta Boy Lahana
2 Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
200 gr Kıyma
1 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
4 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1.
5 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
Tuz

Yemek Tarifi


1) Lahanayı temizleyip yapraklarını tek tek yıkayın.
Süzüp parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın.
Soğanları halka halka dilimleyip margarinde pembeleştirin.
Kıymayı ekleyip biraz kavurduktan sonra bir su bardağı suyu ilave edip karıştırın.
Kıymalı sos koyulaşmaya başlayınca kırmızı pulbiber serpin ve ateşten alın.
Salçayı biraz su ile ezerek kavrulmuş kıymaya ekleyip karıştırın.

2) Fırın kalıbını yağlayıp lahanaları yayın.
Üzerine kıymalı karışımı döşeyin.
Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırına verip lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

3) Yumurtaları geniş bir kasede çırpın ve süt ekleyip iyice karıştırın.
Lahanayı fırından çıkarıp hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.

4) Rendelenmiş kaşar peynirini kalıbın hertarafına eşit olarak serpin.
150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika daha pişirin.
Dilimileyip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve yumurtayı iyice çırpın. Unu ilave edip, karıştırın.

Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.

Yemekevi.tv'de muhteşem bir tatlı tarifi. Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'nun yaptığı safranlı elma tatlısına bayılacaksınız.

Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri