Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Peynirli Lahana Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Peynirli Lahana
Pratik Fırında Peynirli Lahana Tarifi


Fırında Peynirli Lahana (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Orta Boy Lahana
2 Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
200 gr Kıyma
1 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
4 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1.
5 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
Tuz

Yemek Tarifi


1) Lahanayı temizleyip yapraklarını tek tek yıkayın.
Süzüp parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın.
Soğanları halka halka dilimleyip margarinde pembeleştirin.
Kıymayı ekleyip biraz kavurduktan sonra bir su bardağı suyu ilave edip karıştırın.
Kıymalı sos koyulaşmaya başlayınca kırmızı pulbiber serpin ve ateşten alın.
Salçayı biraz su ile ezerek kavrulmuş kıymaya ekleyip karıştırın.

2) Fırın kalıbını yağlayıp lahanaları yayın.
Üzerine kıymalı karışımı döşeyin.
Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırına verip lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

3) Yumurtaları geniş bir kasede çırpın ve süt ekleyip iyice karıştırın.
Lahanayı fırından çıkarıp hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.

4) Rendelenmiş kaşar peynirini kalıbın hertarafına eşit olarak serpin.
150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika daha pişirin.
Dilimileyip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Tencereye süt, şeker ve 5 çorba kaşığı nişastayı alın. Pürüzsüz bir hale gelene kadar ocakta pişirin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Margarini kızıdır irmiği üzerine ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri