Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Peynirli Kabak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Peynirli Kabak
Pratik Fırında Peynirli Kabak Tarifi


Fırında Peynirli Kabak (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Kabak
150 gr Beyaz Peynir
1 Adet Yumurta
1 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
½ Demet Dereotu
Kırmızıbiber, Tuz

Yemek Tarifi


Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın.
Ve süzün.
Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek püre haline getirin.

Kabakları uzunlamasına bölüp fırın kalıbına yayın.
Ortalarını küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın.
Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun.
Üzerini kırmızıbiberle süsleyin.
Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin.
Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.

Hindi kıymayı derin bir kaseye alarak rendelediğiniz soğanı ve ufaladığınız ekmeği ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri