Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Peynirli Kabak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Peynirli Kabak
Pratik Fırında Peynirli Kabak Tarifi


Fırında Peynirli Kabak (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Kabak
150 gr Beyaz Peynir
1 Adet Yumurta
1 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
½ Demet Dereotu
Kırmızıbiber, Tuz

Yemek Tarifi


Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın.
Ve süzün.
Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek püre haline getirin.

Kabakları uzunlamasına bölüp fırın kalıbına yayın.
Ortalarını küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın.
Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun.
Üzerini kırmızıbiberle süsleyin.
Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin.
Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofraları için lezzetli ve hafif bir yemek tarifi...

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Derin bir kabın içine maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin.

Vanilya çubuğunu bölüp süte katın ve kaynatın. Yumurta sarıları ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şeker ile karıştırıp iyice beyazlaşana kadar mikserde çırpın. Vanilya çubuğunu çıkarıp sütü yumurtalı karışıma katın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri