Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Peynirli Kabak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Peynirli Kabak
Pratik Fırında Peynirli Kabak Tarifi


Fırında Peynirli Kabak (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Kabak
150 gr Beyaz Peynir
1 Adet Yumurta
1 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
½ Demet Dereotu
Kırmızıbiber, Tuz

Yemek Tarifi


Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın.
Ve süzün.
Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek püre haline getirin.

Kabakları uzunlamasına bölüp fırın kalıbına yayın.
Ortalarını küçük bir kaşık yardımıyle boşaltın.
Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun.
Üzerini kırmızıbiberle süsleyin.
Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin.
Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Küçük köfte şeklinde yuvarlayın ve yağda kızartın.

Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri