Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Lahana Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Lahana
Pratik Fırında Lahana Tarifi


Fırında Lahana (6 Kişilik)

Malzemeler


4 Yumurta
3 Domates
140 gr Mısır (hazır ürün, konserve)
200 gr İrmik
200 gr Süt Kreması
Tuz, Karabiber
1 Kırmızı Dolmalık Biber
100 gr Biberli Salam
1 lt Süt
600 gr Lahana
5 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Bir Miktar Yağ
1/2 Demet Taze Soğan

Yemek Tarifi


Lahanayı çok ince şeritler hainde doğrayın.
Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
Sütü 1 tatlı kaşığı tuzla kaynatın.
Sürekli karıştırarak irmiği ilave edin.
5-10 dakika kadar kaynatın.
2 yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın.
Yumurta aklarını çırpın.
İrmikli karışıma önce yumurta sarılarını ardından mısırı ilave edin, Yumurta aklarını ekleyin,
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Biberin çekirdeklerini ayıkayıp verev olarak dilimleyin.
Fırını 200 derecede önceden ısıtın.

Salamı şeritler halinde doğrayın, Süt kremasını kalan yumurtalana karıştırın.
Lahana, domates, biber, selam ve kaşar peynininin üçte ikisini ekleyin.

Fırın kabını yağlayın.
İrmikli karışımı kabın içine boşaltın.
Sebzeli karışımı üzerine dökün.
Kalan peyniri üzerine serpin.
Kabı fırına verip 40 dakika kadar pişirin.
Taze soğanı ince halkalar halinde doğrayın.
Yemeğin üzerine serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün.

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant'ın başarılı aşçısı Alpay Zaman'ın verdiği bu çorba tarifi, yılbaşı sofralarına sıcaklık katacak...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri