Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Lahana Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Lahana
Pratik Fırında Lahana Tarifi


Fırında Lahana (6 Kişilik)

Malzemeler


4 Yumurta
3 Domates
140 gr Mısır (hazır ürün, konserve)
200 gr İrmik
200 gr Süt Kreması
Tuz, Karabiber
1 Kırmızı Dolmalık Biber
100 gr Biberli Salam
1 lt Süt
600 gr Lahana
5 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Bir Miktar Yağ
1/2 Demet Taze Soğan

Yemek Tarifi


Lahanayı çok ince şeritler hainde doğrayın.
Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
Sütü 1 tatlı kaşığı tuzla kaynatın.
Sürekli karıştırarak irmiği ilave edin.
5-10 dakika kadar kaynatın.
2 yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın.
Yumurta aklarını çırpın.
İrmikli karışıma önce yumurta sarılarını ardından mısırı ilave edin, Yumurta aklarını ekleyin,
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Biberin çekirdeklerini ayıkayıp verev olarak dilimleyin.
Fırını 200 derecede önceden ısıtın.

Salamı şeritler halinde doğrayın, Süt kremasını kalan yumurtalana karıştırın.
Lahana, domates, biber, selam ve kaşar peynininin üçte ikisini ekleyin.

Fırın kabını yağlayın.
İrmikli karışımı kabın içine boşaltın.
Sebzeli karışımı üzerine dökün.
Kalan peyniri üzerine serpin.
Kabı fırına verip 40 dakika kadar pişirin.
Taze soğanı ince halkalar halinde doğrayın.
Yemeğin üzerine serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Fulden Ekinci'den pratik ve lezzetli tarif

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin.

Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri