Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Kabak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Kabak
Pratik Fırında Kabak Tarifi


Fırında Kabak (8 Kişilik)

Malzemeler


3 Adet Kabak
2 Çorba Kaşığı Su
1 Su Bardağı Küp Küp Doğranmış Domates
1/4 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Su Bardağı Doğranmış Jambon
1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu

Yemek Tarifi


Kabağı halka halka veya kibrit çöpü gibi doğrayın.
Su ile birlikte 20 cm uzunluğunda bir kaba koyun.
Üzerini kapatın.
Mikrodalga fırının yüksek derecesinde 6 dak.
pişirin.

Küp kesilmiş domatesleri bıçakla iyice küçültün.
Domatesleri sıcak kabağın üzerine döküp, karıştırın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Jambon ve kıyılmış maydanozu da ilave edip, kapağını kapatın.
Yüksek derecede 2 dak pişirip servis yapın.

Not: Eğer mikrodalga fırınınız yoksa yumuşayan kabakları bir fırın kabına alın.
Aynı işlemleri yapın.
Kaşar peyniri eriyene dek pişirin ve servis tabağına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine verev doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri