Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Kabak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Kabak
Pratik Fırında Kabak Tarifi


Fırında Kabak (8 Kişilik)

Malzemeler


3 Adet Kabak
2 Çorba Kaşığı Su
1 Su Bardağı Küp Küp Doğranmış Domates
1/4 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Su Bardağı Doğranmış Jambon
1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu

Yemek Tarifi


Kabağı halka halka veya kibrit çöpü gibi doğrayın.
Su ile birlikte 20 cm uzunluğunda bir kaba koyun.
Üzerini kapatın.
Mikrodalga fırının yüksek derecesinde 6 dak.
pişirin.

Küp kesilmiş domatesleri bıçakla iyice küçültün.
Domatesleri sıcak kabağın üzerine döküp, karıştırın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Jambon ve kıyılmış maydanozu da ilave edip, kapağını kapatın.
Yüksek derecede 2 dak pişirip servis yapın.

Not: Eğer mikrodalga fırınınız yoksa yumuşayan kabakları bir fırın kabına alın.
Aynı işlemleri yapın.
Kaşar peyniri eriyene dek pişirin ve servis tabağına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Cemal Altuğ'dan lezzetli bir balık çorbası tarifi

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri