Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Kabak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Kabak
Pratik Fırında Kabak Tarifi


Fırında Kabak (8 Kişilik)

Malzemeler


3 Adet Kabak
2 Çorba Kaşığı Su
1 Su Bardağı Küp Küp Doğranmış Domates
1/4 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Su Bardağı Doğranmış Jambon
1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu

Yemek Tarifi


Kabağı halka halka veya kibrit çöpü gibi doğrayın.
Su ile birlikte 20 cm uzunluğunda bir kaba koyun.
Üzerini kapatın.
Mikrodalga fırının yüksek derecesinde 6 dak.
pişirin.

Küp kesilmiş domatesleri bıçakla iyice küçültün.
Domatesleri sıcak kabağın üzerine döküp, karıştırın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Jambon ve kıyılmış maydanozu da ilave edip, kapağını kapatın.
Yüksek derecede 2 dak pişirip servis yapın.

Not: Eğer mikrodalga fırınınız yoksa yumuşayan kabakları bir fırın kabına alın.
Aynı işlemleri yapın.
Kaşar peyniri eriyene dek pişirin ve servis tabağına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanayı ayıklayın. Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın. Yarmayı 2.5 tatlı kaşığı tuz ve 1.5 su bardağı ile yoğurun.

Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçılarından Alaaddin Kızılca lezzetli çorbalarımızdan biri olan yuvarlamanın tarifini sizlerle paylaştı...

Okuldan geldiniz ve çok açsınız. Kendinize hemen İrem Ergüleç'in tarifindeki gibi bir soğuk sandviç hazırlayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz...

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri