Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Kabak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Kabak
Pratik Fırında Kabak Tarifi


Fırında Kabak (8 Kişilik)

Malzemeler


3 Adet Kabak
2 Çorba Kaşığı Su
1 Su Bardağı Küp Küp Doğranmış Domates
1/4 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Su Bardağı Doğranmış Jambon
1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu

Yemek Tarifi


Kabağı halka halka veya kibrit çöpü gibi doğrayın.
Su ile birlikte 20 cm uzunluğunda bir kaba koyun.
Üzerini kapatın.
Mikrodalga fırının yüksek derecesinde 6 dak.
pişirin.

Küp kesilmiş domatesleri bıçakla iyice küçültün.
Domatesleri sıcak kabağın üzerine döküp, karıştırın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Jambon ve kıyılmış maydanozu da ilave edip, kapağını kapatın.
Yüksek derecede 2 dak pişirip servis yapın.

Not: Eğer mikrodalga fırınınız yoksa yumuşayan kabakları bir fırın kabına alın.
Aynı işlemleri yapın.
Kaşar peyniri eriyene dek pişirin ve servis tabağına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofraları için lezzetli ve hafif bir yemek tarifi...

Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.

Et çiğ olduğu için çiğköfte yiyemeyenler bu tarif sizin için. Çiğköfteyi kızartarak dürüm, burger ve kroket yapabilirsiniz. Bu tarifi izleyin, çiğköftenin tadına varın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri