Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Kabak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Kabak
Pratik Fırında Kabak Tarifi


Fırında Kabak (8 Kişilik)

Malzemeler


3 Adet Kabak
2 Çorba Kaşığı Su
1 Su Bardağı Küp Küp Doğranmış Domates
1/4 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Su Bardağı Doğranmış Jambon
1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu

Yemek Tarifi


Kabağı halka halka veya kibrit çöpü gibi doğrayın.
Su ile birlikte 20 cm uzunluğunda bir kaba koyun.
Üzerini kapatın.
Mikrodalga fırının yüksek derecesinde 6 dak.
pişirin.

Küp kesilmiş domatesleri bıçakla iyice küçültün.
Domatesleri sıcak kabağın üzerine döküp, karıştırın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Jambon ve kıyılmış maydanozu da ilave edip, kapağını kapatın.
Yüksek derecede 2 dak pişirip servis yapın.

Not: Eğer mikrodalga fırınınız yoksa yumuşayan kabakları bir fırın kabına alın.
Aynı işlemleri yapın.
Kaşar peyniri eriyene dek pişirin ve servis tabağına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkaları tezgaha yayıyoruz. Diğer tarafta parçalayıcının içine beyaz peynir, ıspanak yaprağı, çiçek yağı, su, tuz ve pulbiber koyup karıştırıyoruz.

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün.

Ceviz, fındık, badem, portakal şekerlemesi, incir şekerlemesi ve kuru üzümü bir kapta karıştırın.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri