Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Beşamel Soslu Kabak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fırında Beşamel Soslu Kabak
Pratik Fırında Beşamel Soslu Kabak Tarifi


Fırında Beşamel Soslu Kabak (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Kabak
200 gr Yağsız Kıyma
1 Adet Soğan
3 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Domates
2 Diş Sarmısak
3 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber
Beşamel Sos Malzemesi
1 Kahve Fincanı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.
5 Su Bardağı Süt
1 Kahve Fincanı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz

Yemek Tarifi


Soğanları ince doğrayın.
Margarini tavada eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ilave edin.
Tuz ve karabiber serpip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin.

Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde soğrayın.
İnce kıyılmış sarmısaklarla birlikte kıymaya ilave edin.
Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.

Kabakları temizleyip dörde bölün.
Kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün.
Haşlanmış kabakları fırın kabına yerleştirin.
Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.

Başka bir kapta tereyağını eritip unu kavurun.
Sütü azar azar ilave edip karıştırarak pişirin.
Tuzunu ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın.
Sosu kıymalı harcın üzerine boşaltın.
Rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar 15-20 dak.
Pişirin.
Dereotuyla süsleyip sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

Turşu yahnisi, Anadolu’da yaygın bir yemektir. Özellikle Erzurum yöresinde sık uygulanır.

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri