Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fesleğenli Sebze Yahnisi Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fesleğenli Sebze Yahnisi
Pratik Fesleğenli Sebze Yahnisi Tarifi


Fesleğenli Sebze Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 adet dolmalık kırmızıbiber
2 diş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
3 adet patlıcan
1 adet kabak
10 adet bamya
6 adet domates
1 çorba kaşığı fesleğen
350 gram balkabağı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Bir tutam karabiber
Bir tutam kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı sirke

Yemek Tarifi


Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın.
Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.
Kısık ateşte biberler yumuşayana ve arpacık soğanları sararana dek kavurun.
Sonra ince kıyılmış sarımsakları ekleyin.
Sarımsağın rengi değiştikten sonra tavuk suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın.

Kaynadıktan sonra ateşi kısıp sebzeleri 10 dakika daha pişirin.
Bu arada ayrı bir tavayı ateşe oturtup, kızdırın.
Küp şeklinde doğradığınız patlıcanları ve kabağı, bamyaları ekleyin.
Yumuşamaya başlayana dek pişirin.

Küp şeklinde doğranmış domatesleri, balkabağnı ve fesleğeni ilave edin.
3 dakika daha pişirin.
Sonra bu karışımı tencereye ekleyin.
Hardalı, kırmızı toz biberi, kırmızı pulbiberi, karabiberi ve sirkeyi ilave edin.
Tüm sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin.
Servis tabağına alarak, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'den lezzetli bir çorba tarifi...

Vanilyalı pudingi, süt ve vişne suyuyla birlikte ocağa oturtun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Şeker hastaları için fırında balık tarifi

3 adet havucu haşlayıp, robottan geçirin. Tuz ve bir buçuk çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri