Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fellah Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fellah Köfteli Ispanak Yemeği
Pratik Fellah Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi


Fellah Köfteli Ispanak Yemeği (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg ıspanak
Köftesi için:
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
200 gram yağsız kıyma
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıvı
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


1- Ön hazırlık olarak ıspanakları bol suyla yıkayalım.
Suyunu süzdükten sonra yaprak kısımlarını saplarından ayıralım.
Yapraklarını küçük küçük doğrayalım.

2- Köfte için, ince bulguru bir kaba alalım.
Üzerine soğanı rendeleyelim.
Kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edelim.

Malzemeler

özleşene ve bulgur eriyene dek yoğuralım.
Ardından 1 çorba kaşığı unu ilave edelim ve tekrar yoğuralım.
Elimizi hafifçe ıslatarak, bilye irili­ğinde köfteler yapalım.

3- Sonra köfteleri kızgın sıvı yağda kızartalım.
Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde bekletelim.
Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp, kızdıralım.
Küçük doğranmış soğanı ilave edelim.
Şeffaflaşana dek kavuralım.
Ardından ıspanakları ekleyelim.
Yumuşayana dek bir tahta kaşık yardımıyla sürekli çevirelim.
Yarım su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım.
Sonra tencereye aktaralım.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.
Köfteleri ilave edelim.
Hafif ateşte pişirelim.
Sıcak servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Pirzolaları geniş bir tabağa dizip, her iki taraflarına da tuz ve karabiber serpiştirip, kekiği ekleyin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağ ile karıştırıp servis tabağına alın. Kayısıları doğrayın.

Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri