Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fellah Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fellah Köfteli Ispanak Yemeği
Pratik Fellah Köfteli Ispanak Yemeği Tarifi


Fellah Köfteli Ispanak Yemeği (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg ıspanak
Köftesi için:
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
200 gram yağsız kıyma
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıvı
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


1- Ön hazırlık olarak ıspanakları bol suyla yıkayalım.
Suyunu süzdükten sonra yaprak kısımlarını saplarından ayıralım.
Yapraklarını küçük küçük doğrayalım.

2- Köfte için, ince bulguru bir kaba alalım.
Üzerine soğanı rendeleyelim.
Kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edelim.

Malzemeler

özleşene ve bulgur eriyene dek yoğuralım.
Ardından 1 çorba kaşığı unu ilave edelim ve tekrar yoğuralım.
Elimizi hafifçe ıslatarak, bilye irili­ğinde köfteler yapalım.

3- Sonra köfteleri kızgın sıvı yağda kızartalım.
Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde bekletelim.
Ayrı bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp, kızdıralım.
Küçük doğranmış soğanı ilave edelim.
Şeffaflaşana dek kavuralım.
Ardından ıspanakları ekleyelim.
Yumuşayana dek bir tahta kaşık yardımıyla sürekli çevirelim.
Yarım su bardağı suyu 1 çorba kaşığı salçayla karıştıralım.
Sonra tencereye aktaralım.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.
Köfteleri ilave edelim.
Hafif ateşte pişirelim.
Sıcak servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

Unu derin bir kaba boşaltıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, biraz su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin.

Kayısı ve erikleri ıslatın. Tencereye alıp 8 bardak su ekleyin ve kaynatın. Kuş gözü erişteyi ilave edip karıştırarak pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri