Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fasulyeli Kış Türlüsü Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fasulyeli Kış Türlüsü
Pratik Fasulyeli Kış Türlüsü Tarifi


Fasulyeli Kış Türlüsü (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Kuru Fasulye
280 gr Mısır
3 Havuç
1 Sap Kereviz
1 Soğan
1 Süs Biberi
2 Çorba Kaşığı Margarin
150 gr Sucuk
Bir Miktar Tabasco
Tuz
1 Çorba Kaşığı Kekik
2 Su Bardağı Et Suyu
1/2 Demet Maydanoz
Karabiber
Kırmızı Toz Biber

Yemek Tarifi


Kuru fasulye kullanıyorsanız 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pişirin.

Havuç ve kerevizi yıkayıp ayıklayın.
Havucu verev dilimler halinde, kerevizi ince şeritler halinde doğrayın.
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Süs biberini yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince şeritler halinde doğrayın.

Margarini bir tencerede eritip soğanı kavurun.
Havuç ve kerevizi ilave edip 2 dakika kadar pişirin.

Sucuğu ince dilimler halinde doğrayın.
Sucuk, fasulye, mısır ve biberi tencereye ilave edin.
Tabasco ve kekikle tatlandırın.
Yemeğe et suyunu ekleyip kısık ateşte, tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar pişirin.

Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın.
Türlüyü tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın.
Dilerseniz türlüye kekik de ekleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Azzur Restaurant'ın şefi Orhan Demirok'tan sevginizi anlatabilecek çok güzel ve pratik bir tatlı tarifi... Hem görüntüsü hem tadıyla vazgeçilmez...

Akdeniz yeşillikleri ve ıspanağı karıştırın. Turp halkaları ve narı ekleyin.

Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri