Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fasulye Kavurması Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fasulye Kavurması
Pratik Fasulye Kavurması Tarifi


Fasulye Kavurması (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Taze Fasulye
2 Adet Kuru Soğan
2 Adet Yumurta
2 Adet Domates
1 Adet Havuç
3 Yemek kaşığı Tereyağı
Tuz, Pulbiber

Yemek Tarifi


Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın.
Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın.
Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Tereyağını tencerede eritip küp şeklinde doğranmış soğanı ilave ederek kavurun.
Havuç ve domatesi rendeleyip kavrulmakta olan soğana ekleyin.
Karışımı bir süre kavurun ve domatesler suyunu çekince yumurtaları ilave edip karıştırın.

Karışıma haşlanmış fasulyeleri ekleyip tuz ve pulbiber serperek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan kolay bir pasta tarifi

Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin ve mikserle kabarıncaya kadar çırpın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

500 gram kıymaya 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 1 adet yumurta sarısı ve aldığı kadar galeta unu ilave ederek, yoğurup köfte hamuru hazırlayın.

Et tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek. Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac kavurma...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri