Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fasulye Kavurması Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fasulye Kavurması
Pratik Fasulye Kavurması Tarifi


Fasulye Kavurması (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Taze Fasulye
2 Adet Kuru Soğan
2 Adet Yumurta
2 Adet Domates
1 Adet Havuç
3 Yemek kaşığı Tereyağı
Tuz, Pulbiber

Yemek Tarifi


Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın.
Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın.
Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Tereyağını tencerede eritip küp şeklinde doğranmış soğanı ilave ederek kavurun.
Havuç ve domatesi rendeleyip kavrulmakta olan soğana ekleyin.
Karışımı bir süre kavurun ve domatesler suyunu çekince yumurtaları ilave edip karıştırın.

Karışıma haşlanmış fasulyeleri ekleyip tuz ve pulbiber serperek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurtanın sarısı, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip su ilave ederek yoğurun.

Yumurtalar, tuz ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, vanilya ve birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu ilave edip, birkaç dakika daha çırpın.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç'tan çok lezzetli bir salata tarifi. Sunumuyla da çok iştah açıcı olan bu salatayı mutlaka deneyin...

Soğanı küb şeklinde doğrayın ve 20 gr yağda kavurun. Kavurduğunuz soğanları bezelye ve 1/2 su bardağı su, tuz, karabiber ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri