Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fasulye Kavurması Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Fasulye Kavurması
Pratik Fasulye Kavurması Tarifi


Fasulye Kavurması (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Kg Taze Fasulye
2 Adet Kuru Soğan
2 Adet Yumurta
2 Adet Domates
1 Adet Havuç
3 Yemek kaşığı Tereyağı
Tuz, Pulbiber

Yemek Tarifi


Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın.
Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın.
Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Tereyağını tencerede eritip küp şeklinde doğranmış soğanı ilave ederek kavurun.
Havuç ve domatesi rendeleyip kavrulmakta olan soğana ekleyin.
Karışımı bir süre kavurun ve domatesler suyunu çekince yumurtaları ilave edip karıştırın.

Karışıma haşlanmış fasulyeleri ekleyip tuz ve pulbiber serperek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osmanlı Mutfağı'nun unutulmaya yüz tutmuş bayram tatlılarından biri. Maslak Sheraton Hotel'in pastane şefi sizler için anlattı...

Suyu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine pirinci atıp pişirin.

Lahanayı temizleyip yapraklarını tek tek yıkayın. Süzüp parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın.

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri