Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Taze Bakla Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Etli Taze Bakla
Pratik Etli Taze Bakla Tarifi


Etli Taze Bakla (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg taze bakla
300 gr.
Kuzu eti
1 ad.
Kuru soğan
2 çorba kaşığı komili naturel yağ
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
3 su bardağı su
2 ad.
Kesme şeker
Tuz

Yemek Tarifi


Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun.
Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15-20 dakika pişirin.

Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin.
İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin.

Tencerenin ortasına eti koyun.
Etrafına baklaları dizin.
Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve kıyılmış dereotunu koyun.
3 su bardağı sıcak su tuz ve kesme şeker ilave edin.

Etli taze baklayı ön kuvvetli sonra kısık ateşte 45 dakika pişiri Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın.

Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri