Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Taze Bakla Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Etli Taze Bakla
Pratik Etli Taze Bakla Tarifi


Etli Taze Bakla (4 Kişilik)

Malzemeler


1 kg taze bakla
300 gr.
Kuzu eti
1 ad.
Kuru soğan
2 çorba kaşığı komili naturel yağ
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
3 su bardağı su
2 ad.
Kesme şeker
Tuz

Yemek Tarifi


Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun.
Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15-20 dakika pişirin.

Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin.
İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin.

Tencerenin ortasına eti koyun.
Etrafına baklaları dizin.
Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve kıyılmış dereotunu koyun.
3 su bardağı sıcak su tuz ve kesme şeker ilave edin.

Etli taze baklayı ön kuvvetli sonra kısık ateşte 45 dakika pişiri Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayayı ılık bir bardak suda ezin. lçine bir tatlı kaşığı şeker ilave edin. 3 bardak unu eleyerek ortasını açın.

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Deniz Yılmaz'ın hatay yöresine ait tarifi. Kokoreç sevenler için farklı bir alternatif...

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri