Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Sebze Yemeği Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Etli Sebze Yemeği
Pratik Etli Sebze Yemeği Tarifi


Etli Sebze Yemeği (4 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Kg Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
2 Adet Küçük Doğranmış Domates
3 Adet Sivribiber
1 Adet Patates
1 Adet Patlıcan
1 Adet Kabak
6 Adet Brüksel Lahanası
Tuz , Karabiber , Maydanoz

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın.

Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.
Birbuçuk çorba kaşığı margarini tencereye alıp eritin.
Etleri yağda kavurun.
Etler suyunu çekince, yemeklik doğranmış soğan ve küp doğranmış domatesi ekleyin.
1-2 kez çevirin.

Sonra doğranmış sebzeleri tencereye ekleyip, sote edin.
En son brüksel lahanasını ilave edin.
Tuz ve karabiberini katın.
Sebzeler iyice pişince, tencereyi ocaktan alın.
İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Yemekevi.tv'den diabet hastaları için diabetik bir salata tarifi. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in aşçılarından Ahmet Solak sizler için anlattı...

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri