Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Sebze Yemeği Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Etli Sebze Yemeği
Pratik Etli Sebze Yemeği Tarifi


Etli Sebze Yemeği (4 Kişilik)

Malzemeler


1.
5 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Kg Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
2 Adet Küçük Doğranmış Domates
3 Adet Sivribiber
1 Adet Patates
1 Adet Patlıcan
1 Adet Kabak
6 Adet Brüksel Lahanası
Tuz , Karabiber , Maydanoz

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın.

Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.
Birbuçuk çorba kaşığı margarini tencereye alıp eritin.
Etleri yağda kavurun.
Etler suyunu çekince, yemeklik doğranmış soğan ve küp doğranmış domatesi ekleyin.
1-2 kez çevirin.

Sonra doğranmış sebzeleri tencereye ekleyip, sote edin.
En son brüksel lahanasını ilave edin.
Tuz ve karabiberini katın.
Sebzeler iyice pişince, tencereyi ocaktan alın.
İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabukları soyulmuş bütün patlıcanları tuzlu suda dinlendirip, suyunu süzün. Küp doğrayın. 1 çorba kaşığı kızgın sıvıyağda kızartın.

Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri