Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Mantar Sote Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Etli Mantar Sote
Pratik Etli Mantar Sote Tarifi


Etli Mantar Sote

Malzemeler


250 gr.
Kuşbaşı et
500 gr.
Mantar (taze)
10 adet Arpacık soğan (kabukları soyulmuş)
1 çorba kaşığı Domates salçası
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
3 adet Tane karabiber
Tuz
Kekik

Yemek Tarifi


Kuşbaşı eti yağ ve salça ile birlikte 10 dakika soteledikten sonra arpacık soğanları ekleyin.
5 dk sonra sonra mantarı ve baharatları ve mantarların da su bırakacağını hesaba katarak su eklemeksizin tencerenin ağzını kapayın.
Eğer susuz isterseniz pişmeye yakın tencerenin ağzını açarak suyun çekmesini sağlayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Kuzu etini, 6 su bardağı su ve soyulmuş bütün haldeki soğanla birlikte, düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın.

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri