Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Etli Mantar Sote Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Etli Mantar Sote
Pratik Etli Mantar Sote Tarifi


Etli Mantar Sote

Malzemeler


250 gr.
Kuşbaşı et
500 gr.
Mantar (taze)
10 adet Arpacık soğan (kabukları soyulmuş)
1 çorba kaşığı Domates salçası
2 çorba kaşığı Zeytinyağı
3 adet Tane karabiber
Tuz
Kekik

Yemek Tarifi


Kuşbaşı eti yağ ve salça ile birlikte 10 dakika soteledikten sonra arpacık soğanları ekleyin.
5 dk sonra sonra mantarı ve baharatları ve mantarların da su bırakacağını hesaba katarak su eklemeksizin tencerenin ağzını kapayın.
Eğer susuz isterseniz pişmeye yakın tencerenin ağzını açarak suyun çekmesini sağlayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün.

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin.

Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun. Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Kiraz domatesleri dörde, kornişonları ikiye bölün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri