Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginar Ograten Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Enginar Ograten
Pratik Enginar Ograten Tarifi


Enginar Ograten (6 Kişilik)

Malzemeler


4 adet enginar
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
200 gr.
mantar
1,5 çay bardağı sıcak süt
1 çay bardağı çiğ krema
Tuz, karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yemek Tarifi


Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.

Enginarların suyunu süzüp ısıya dayanıklı yağlanmış bir cam kaba dizin.

Bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırın.
Küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsağı yağda pembeleştirin.
Unu ilave edin.
Devamlı karıştırarak sıcak sütü ekleyin.
5 dakika karıştırarak pişirin.

Hazırladığınız sosa, ince kesilmiş mantar, çiğ krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Karışımı tepsiye dizdiğiniz enginarların içlerine doldurun.
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarana kadar 25 - 30 dakika tutun.
Mantarlı enginar ograteni sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Süt ve unları iyice karıştırıp, ezin. En az 5 dakika bekletin. Daha sonra içerisine çırpılmış yumurtaları ve yağı ilave edip, karıştırın.

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri