Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginar Ograten Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Enginar Ograten
Pratik Enginar Ograten Tarifi


Enginar Ograten (6 Kişilik)

Malzemeler


4 adet enginar
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
200 gr.
mantar
1,5 çay bardağı sıcak süt
1 çay bardağı çiğ krema
Tuz, karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yemek Tarifi


Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.

Enginarların suyunu süzüp ısıya dayanıklı yağlanmış bir cam kaba dizin.

Bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırın.
Küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsağı yağda pembeleştirin.
Unu ilave edin.
Devamlı karıştırarak sıcak sütü ekleyin.
5 dakika karıştırarak pişirin.

Hazırladığınız sosa, ince kesilmiş mantar, çiğ krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Karışımı tepsiye dizdiğiniz enginarların içlerine doldurun.
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarana kadar 25 - 30 dakika tutun.
Mantarlı enginar ograteni sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Makarnayı haşlayıp süzün. Biberi jülyen (ince uzun şeritler halinde), soğanları, mantarları ve sarımsağı kıyın.

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Osman Salkım'dan çok özel bir browni tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri