Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginar Köftesi Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Enginar Köftesi
Pratik Enginar Köftesi Tarifi


Enginar Köftesi (6 kişilik)

Malzemeler


6 adet enginar
3 adet yumurta
50 gr.
kaşar peyniri
1 demet maydanoz
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 adet limon
1 adet yumurta, rendelenmiş
1 su bardağı zeytinyağı
Beşamel sos için:
2.
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1.
5 çay bardağı un
Karabiber, tuz, yenibahar

Yemek Tarifi


Enginarları soyup limonlu suda bekletin.
4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.
Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, süzün.
Ezip, püre haline getirin.

Beşamel sos için tereyağını eritin.
Unu ekleyip 3 dakika kavurun.
Sütü ekleyip karıştırın.
Beşamel sosa, enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karıştırın.

Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın.
İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın.

Kalan yumurtaları hafifçe çırpın.
Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, zeytinyağında kızartıp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Hem kahvaltı hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Özellikle yemek yapmaya yeni başlayan bekarlara özel. Yumurta, domates, biber olsun yeter...

Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Uluslararası şefler yarışmasında iki altın madalya kazanan Esat Özata'dan çok özel bir tarif. Farklı bir mutfak denemek isteyenler mutlaka denemeli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri