Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginar Köftesi Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Enginar Köftesi
Pratik Enginar Köftesi Tarifi


Enginar Köftesi (6 kişilik)

Malzemeler


6 adet enginar
3 adet yumurta
50 gr.
kaşar peyniri
1 demet maydanoz
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 adet limon
1 adet yumurta, rendelenmiş
1 su bardağı zeytinyağı
Beşamel sos için:
2.
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1.
5 çay bardağı un
Karabiber, tuz, yenibahar

Yemek Tarifi


Enginarları soyup limonlu suda bekletin.
4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.
Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, süzün.
Ezip, püre haline getirin.

Beşamel sos için tereyağını eritin.
Unu ekleyip 3 dakika kavurun.
Sütü ekleyip karıştırın.
Beşamel sosa, enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karıştırın.

Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın.
İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın.

Kalan yumurtaları hafifçe çırpın.
Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, zeytinyağında kızartıp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Yağ ile limonu derince bir kaseye koyup karıştrın. Balığı temizleyip, akar suyun altında yıkayın. Süzüp kurulayın.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Tereyağı ve elenmiş unu parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri