Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginar Köftesi Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Enginar Köftesi
Pratik Enginar Köftesi Tarifi


Enginar Köftesi (6 kişilik)

Malzemeler


6 adet enginar
3 adet yumurta
50 gr.
kaşar peyniri
1 demet maydanoz
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 adet limon
1 adet yumurta, rendelenmiş
1 su bardağı zeytinyağı
Beşamel sos için:
2.
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1.
5 çay bardağı un
Karabiber, tuz, yenibahar

Yemek Tarifi


Enginarları soyup limonlu suda bekletin.
4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.
Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, süzün.
Ezip, püre haline getirin.

Beşamel sos için tereyağını eritin.
Unu ekleyip 3 dakika kavurun.
Sütü ekleyip karıştırın.
Beşamel sosa, enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karıştırın.

Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın.
İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın.

Kalan yumurtaları hafifçe çırpın.
Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, zeytinyağında kızartıp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur.

Saray mutfağının gözde böreklerinden biri. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in mutfak şefi Mehmet Uzunöz'ün verdiği bu tarifle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz...

Limonlu jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muzu halka, yeşil elmayı kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğrayın

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri