Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Endülüs Usulü Kuşkonmaz
Pratik Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi


Endülüs Usulü Kuşkonmaz (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 kg Taze veya Konserve Kuşkonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek
1/2 Demet Maydanoz
2 Diş Sarmısak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.
Mor körpe uçlar suyun dışında kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin.
Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haşlayın.
Soğuk suyun içinde bekletin.

Tencerede zeytinyağını ısıtın.
İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın.
Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun.
Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın.

Hazırladığınız karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın.
Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin.
Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin.
5 dakika pişirip ateşten alın.
Soğuyunca servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un ve tuz bir kaba elenir. Kuru maya karıştırılır. El dayanacak sıcaklıkta süt, unun ortasına açılan çukura dökülür.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Bu tarifi çocuğunuzla birlikte hazırlayabilirsiniz. Bir dilim dost ekmeğini bir tabağa yerleştirin.

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri