Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Endülüs Usulü Kuşkonmaz
Pratik Endülüs Usulü Kuşkonmaz Tarifi


Endülüs Usulü Kuşkonmaz (4 Kişilik)

Malzemeler


1/2 kg Taze veya Konserve Kuşkonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek
1/2 Demet Maydanoz
2 Diş Sarmısak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.
Mor körpe uçlar suyun dışında kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin.
Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haşlayın.
Soğuk suyun içinde bekletin.

Tencerede zeytinyağını ısıtın.
İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın.
Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun.
Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın.

Hazırladığınız karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın.
Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin.
Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin.
5 dakika pişirip ateşten alın.
Soğuyunca servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'nin en genç aşçısından çok lezzetli bir tatlı. 16 yaşındaki stajyer aşçı Kadriye Yorulmaz'ın tarifine bayılacaksınız...

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.

Lahana turşusunu irice doğrayın. Yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip eti ilave edin ve suyunu çekip tekrar salıncaya kadar kavurun.

Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri