Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekşili Pırasa Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ekşili Pırasa
Pratik Ekşili Pırasa Tarifi


Ekşili Pırasa (5 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Pırasa
4 Adet Soğan
4 Adet Domates
½ Su Bardağı Zeytinyağı
½ Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Su

Yemek Tarifi


Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım.
Baş kısımlarını keselim.
5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.
Her parçayı ince ince kıyalım.
Kaynar suya atalım.
15 dakika haşlayalım.

Başka bir tencereye soğanları halka halka doğrayalım.
Yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirelim.
Fındık büyüklüğünde doğradığımız domatesleri, salçayı ve tuzu soğanlara ilave edelim.

Pırasaları haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmeden soğan ve domateslere ekleyelim.
Son olarak tencereye 1 çay bardağı su ilave edelim.
15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim.
Ateşten indirirken üzerine limon suyu dökelim.
Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapalım.

Not: Pırasa da soğan benzeri bir sebze olduğu için pek çok kişi, pırasa yemeklerine soğan koymaz.
Ancak ekşili pırasa yemeğinin özelliği, çok bol soğanlı ve bol domatesli olmasıdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.

Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri