Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekşili Pırasa Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ekşili Pırasa
Pratik Ekşili Pırasa Tarifi


Ekşili Pırasa (5 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Pırasa
4 Adet Soğan
4 Adet Domates
½ Su Bardağı Zeytinyağı
½ Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Su

Yemek Tarifi


Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım.
Baş kısımlarını keselim.
5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.
Her parçayı ince ince kıyalım.
Kaynar suya atalım.
15 dakika haşlayalım.

Başka bir tencereye soğanları halka halka doğrayalım.
Yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirelim.
Fındık büyüklüğünde doğradığımız domatesleri, salçayı ve tuzu soğanlara ilave edelim.

Pırasaları haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmeden soğan ve domateslere ekleyelim.
Son olarak tencereye 1 çay bardağı su ilave edelim.
15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim.
Ateşten indirirken üzerine limon suyu dökelim.
Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapalım.

Not: Pırasa da soğan benzeri bir sebze olduğu için pek çok kişi, pırasa yemeklerine soğan koymaz.
Ancak ekşili pırasa yemeğinin özelliği, çok bol soğanlı ve bol domatesli olmasıdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçükçe doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın.

Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.

Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor.

Yağsız diyet sütü orta boy bir tencereye koyun. İçine mısır nişastası ile iri parçalar halinde öğütülmüş olarak satılan yulafı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri