Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekşili Pırasa Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ekşili Pırasa
Pratik Ekşili Pırasa Tarifi


Ekşili Pırasa (5 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Pırasa
4 Adet Soğan
4 Adet Domates
½ Su Bardağı Zeytinyağı
½ Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Çay Bardağı Su

Yemek Tarifi


Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım.
Baş kısımlarını keselim.
5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.
Her parçayı ince ince kıyalım.
Kaynar suya atalım.
15 dakika haşlayalım.

Başka bir tencereye soğanları halka halka doğrayalım.
Yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirelim.
Fındık büyüklüğünde doğradığımız domatesleri, salçayı ve tuzu soğanlara ilave edelim.

Pırasaları haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmeden soğan ve domateslere ekleyelim.
Son olarak tencereye 1 çay bardağı su ilave edelim.
15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim.
Ateşten indirirken üzerine limon suyu dökelim.
Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapalım.

Not: Pırasa da soğan benzeri bir sebze olduğu için pek çok kişi, pırasa yemeklerine soğan koymaz.
Ancak ekşili pırasa yemeğinin özelliği, çok bol soğanlı ve bol domatesli olmasıdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun.

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzgece alın ve kıyın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri