Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekşili Pırasa Çorbası Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ekşili Pırasa Çorbası
Pratik Ekşili Pırasa Çorbası Tarifi


Ekşili Pırasa Çorbası

Malzemeler


1 Adet Pırasa
3 Adet Taze Fasulye
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Adet Kereviz
2 Adet Yumurta Sarısı
1,5 Kase Yoğurt
Yeteri kadar tuz, su
1,5 Yemek Kaşığı Un
1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
Yarım limon
Üzeri için :
1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber

Yemek Tarifi


İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın.
Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin.
Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin.
Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın.
2 yemek kaşığı çorba suyundan içine ilave edin.
Kaynamakta olan çorbaya ekleyin.
Limonu ilave edin.
5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın.
Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış yağı dökerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çikolatayı rendeleyip, bekletin. Tereyağı ve pudraşekerini mikserle çırpın. Fındıkları ve çikolatayı ekleyip, yoğurun.

Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın.

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın.

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri