Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ekşili Patates Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ekşili Patates
Pratik Ekşili Patates Tarifi


Ekşili Patates (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Patates
1 Baş Sarmısak
1/2 Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşıgı Biber Salçası
1 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz

Yemek Tarifi


Patatesleri soyup dilimleyin.
Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın.
Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin.
Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Sarımsağı havanda dövün ve patatesleri kızarttığınız yağda hafifçe çevirerek salçayı ekleyin.
Limon suyunu sıkıp pişirin.

Servis tabağındaki patateslerin üzerine tuz serpip hazırladığınız sarımsak sosunu dökerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Palamutiarı temizleyin. 1 adet soğanı dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haşlayın. Balıkları sudan alıp etleri kılçıkiarından ayırın.

Önce yumurta ve şekeri çırpıp, üzerine 1 su bardağı sıvıyağı ekleyin.

Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.

Öncelikle köfte için bir kasede kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tarhun, tuz, karabiberi iyice yoğurun ve bir kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri