Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Doldurulmuş Kabak Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Doldurulmuş Kabak
Pratik Doldurulmuş Kabak Tarifi


Doldurulmuş Kabak (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet 150 gramlık kabak
75 gr soğan
1-2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı değişik baharat
225 gr doğranmış domates
275 gr pirinç
50 gr jambon
75 gr çedar peyniri
50 gr kuru ekmek ufağı
Dilediğiniz otlardan birkaç sap

Yemek Tarifi


Her kabağı uzunlamasına ikiye bölün.
Etli kısmını çıkartıp incecik kıyın.
Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın.

Teflon tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın.
Doğranmış kabak içi, soğan, sarımsak ve karışık baharatı sote edin ve 4-5 dakika pişirin.

Yıkayıp haşladığınız pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alın ve 10 dakika kadar pişirin.

Boş kabakların içine jambonu serin.
Üzerine pirinçli karışımdan koyun.
Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarını serpiştirdikten sonra yüksek ısıdaki fırına atıp 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kızarıncaya kadar kızartın.
Dilediğiniz doğranmış otlarla süsleyip, servis yapın.

Yağsız, haşlanarak hazırlanan pilav, su çektiği için şişer ve doyurucu olur.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın.

Ramazan sofraları için lezzetli bir karnıyarık tarifi. Birde tavuklu karnıyarığı deneyin.

Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Soğan, sarımsak, tuz ve ıspanağı kısık ateşte, ıspanaklar yumuşayana dek pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri