

Pratik Dizme Patlıcan Kebabı Tarifi
Dizme Patlıcan Kebabı (4 Kişilik)
Malzemeler
500 gr İri Çekilmiş Az Yağlı Kuzu Kıyma
4 Adet İri Ay Patlıcan
2 Adet Domates
5-6 Adet Yeşil Sivribiber
Yeteri kadar tuz, karabiber
Yemek Tarifi
Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun.
Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.
Kıymadan irice ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin.
Bir patlıcan bir köfte olarak yanyana dizin.
Üzerine sivri biber ve domates dilimleyip dizin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Fırından çıkarınca üzerine yarım çay bardağı su serpin.
Ağzını örtün 10 dakika dinlendirin.
Lavaş ekmekle servise sunun.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.
1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.
Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.
Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri