Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dizme Patlıcan Kebabı Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Dizme Patlıcan Kebabı
Pratik Dizme Patlıcan Kebabı Tarifi


Dizme Patlıcan Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr İri Çekilmiş Az Yağlı Kuzu Kıyma
4 Adet İri Ay Patlıcan
2 Adet Domates
5-6 Adet Yeşil Sivribiber
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun.
Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Kıymadan irice ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin.
Bir patlıcan bir köfte olarak yanyana dizin.
Üzerine sivri biber ve domates dilimleyip dizin.

Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Fırından çıkarınca üzerine yarım çay bardağı su serpin.
Ağzını örtün 10 dakika dinlendirin.
Lavaş ekmekle servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun

Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, yarısını kuplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 1 saat bekletin.

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Taze kayısı kullanıyorsanız, su dolu tencerede bir taşım kaynatın (çok tatlı sevenler içine şeker katabilir).

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri