Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dizme Patlıcan Kebabı Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Dizme Patlıcan Kebabı
Pratik Dizme Patlıcan Kebabı Tarifi


Dizme Patlıcan Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr İri Çekilmiş Az Yağlı Kuzu Kıyma
4 Adet İri Ay Patlıcan
2 Adet Domates
5-6 Adet Yeşil Sivribiber
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun.
Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Kıymadan irice ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin.
Bir patlıcan bir köfte olarak yanyana dizin.
Üzerine sivri biber ve domates dilimleyip dizin.

Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Fırından çıkarınca üzerine yarım çay bardağı su serpin.
Ağzını örtün 10 dakika dinlendirin.
Lavaş ekmekle servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın.

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jüyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri