Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çevirme Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Çevirme
Pratik Çevirme Tarifi


Çevirme (4 Kişilik)

Malzemeler


5 Adet Patlıcan
1/2 Kg Tavuk Eti
2 Su Bardağı Pirinç
125 gr Tereyağı
1 Adet Soğan
3 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
Yenibahar, Tuz

Yemek Tarifi


Patlıcanları uzunlamasına keserek 10 dak.
Tuzlu suda bekletip, suyunu süzün.
Patlıcanları kızartın ve yağının süzülmesini sağlayın.

Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın.
İncecik kıyılmış soğanla suyunu çekinceye kadar kavurun.
Kenarda dinlendirin.

Diğer tarafta fıstıkları kavurun.
Pirinci tuzu ve yenibaharı ilave ederek iç pilavı hazırlayın.

Çukur bir tencerenin altına patlıcanları ortadan yukarıya doğru yerleştirin.
Tencerenin dibinin tamamen örtülmüş olmasına özellikle dikkat edin.
Pilavın yarısını patlıcanların üzerine yerleştirin.
Bunun üzerine tavuklu harcıi daha sonra da pilavın geri kalanını yayın.
Kısık ateşte 10 dak.
Pişirip dinlendirin.
Servis yapmadan önce tabağa ters çevirerek alın.
Üzerini domates, biber, dereotu ve maydanoz ile süsleyin.
Ilık veya sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'dan özel bir tatlı tarifi

Hamur için; un, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu sulu bir hamur elde edene kadar karıştırın

Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.

Eresin Crown Hotel'in mutfak şefi Şerafettin Karadeniz'den çok özel bir tarif... Sunumu da bir o kadar iştah açıcı...

Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri