Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çevirme Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Çevirme
Pratik Çevirme Tarifi


Çevirme (4 Kişilik)

Malzemeler


5 Adet Patlıcan
1/2 Kg Tavuk Eti
2 Su Bardağı Pirinç
125 gr Tereyağı
1 Adet Soğan
3 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
Yenibahar, Tuz

Yemek Tarifi


Patlıcanları uzunlamasına keserek 10 dak.
Tuzlu suda bekletip, suyunu süzün.
Patlıcanları kızartın ve yağının süzülmesini sağlayın.

Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın.
İncecik kıyılmış soğanla suyunu çekinceye kadar kavurun.
Kenarda dinlendirin.

Diğer tarafta fıstıkları kavurun.
Pirinci tuzu ve yenibaharı ilave ederek iç pilavı hazırlayın.

Çukur bir tencerenin altına patlıcanları ortadan yukarıya doğru yerleştirin.
Tencerenin dibinin tamamen örtülmüş olmasına özellikle dikkat edin.
Pilavın yarısını patlıcanların üzerine yerleştirin.
Bunun üzerine tavuklu harcıi daha sonra da pilavın geri kalanını yayın.
Kısık ateşte 10 dak.
Pişirip dinlendirin.
Servis yapmadan önce tabağa ters çevirerek alın.
Üzerini domates, biber, dereotu ve maydanoz ile süsleyin.
Ilık veya sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içinde 1 su bardağı tozşeker ve yumurtaları özleşene kadar çırpın.

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Sevim Hanım'dan değişik bir kurabiye tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri