Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Borani Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Borani
Pratik Borani Tarifi


Borani (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Ispanak
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Çorba Kaşığı Un
2 Çay Bardağı Süt
1/2 Çay Bardağı Su
Tuz
Yoğurt ve Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Ispanakları bol suyla birkaç kere yıkayın.
Yapraklarını dallarından ayırın.
Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın.
Ispanakların yapraklarını kaynayan suya atıp, 4-5 dakika kadar pişirerek yumuşatın.
Delikli kepçeyle çıkarın.
Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasını bekleyin.

Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağı koyun.
İçine unu ilave edin.
Sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun.
Süt ve suyu ilave edin.
Bu karışım koyu muhallebi kıvamına gelince içine ıspanakları ekleyin.
1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta ateşten alın.

Üzerine sarmısaklı yoğurt yayın.
Salçayı tereyağıyle birlikte biraz pişirin.
Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elif Kılıç'tan farklı bir kek tarifi

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.

Mangal tutkunları müjde! Yemekevi.tv sizleri unutmadı. Piknik keyfinize keyif katmak için, gurme Nedim Arzık terbiyeli şişin püf noktalarını anlattı...

Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın. Pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin. Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri