Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Borani Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Borani
Pratik Borani Tarifi


Borani (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Ispanak
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Çorba Kaşığı Un
2 Çay Bardağı Süt
1/2 Çay Bardağı Su
Tuz
Yoğurt ve Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Ispanakları bol suyla birkaç kere yıkayın.
Yapraklarını dallarından ayırın.
Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın.
Ispanakların yapraklarını kaynayan suya atıp, 4-5 dakika kadar pişirerek yumuşatın.
Delikli kepçeyle çıkarın.
Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasını bekleyin.

Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağı koyun.
İçine unu ilave edin.
Sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun.
Süt ve suyu ilave edin.
Bu karışım koyu muhallebi kıvamına gelince içine ıspanakları ekleyin.
1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta ateşten alın.

Üzerine sarmısaklı yoğurt yayın.
Salçayı tereyağıyle birlikte biraz pişirin.
Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Evde yılbaşı partisi vermek isteyenler için pratik bir hindi yemeği tarifi

Rus mutfağından örnekler sunmak isteyenler için Rejans'ın usta aşçısı Server Mersin'den bir Rus klasiği...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri