Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Benzersiz Mantarlar Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Benzersiz Mantarlar
Pratik Benzersiz Mantarlar Tarifi


Benzersiz Mantarlar (4 Kişilik)

Malzemeler


500-600 gr Mantar
75 gr Tereyağı
2/3 Tatlı kaşığı Konyak
1 Tatlı Kaşığı Un
1/4 Litre Taze Çiğ Krema
1 Demet Maydanoz
1/2 Limon Suyu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Mantarların hemen dibinden saplarını kesin, topaklı köklerini çıkarıp soyun.
Nemli bir bezle baş kısımlarını temizleyin.

Tereyağını genişce bir tavada eritin.
Tam sararmadan mantarları ekleyin.
Baş kısımlarını bütün bütün, saplarını da iki-üç parçaya ayırmış olarak atmalısınız yağa.
Harlı ateşte iki dakika pişirin.
Bu arada tahta kaşıkla karıştırın ve mantarlar yağı çekince konyak döküp alevleyin.
Alevin sönmesine yakın tuz ve biber atın.

İnce kıyılmış maydanozu ekleyin, tiritini koyulaştırmak için harlı ateşte pişirmeye bırakın.
Üstüne un serpin.
İyice karıştırın.
Çiğ kremayı tamamen boşaltın ve sos koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ederek kaynatın.
Sonra altını kısın ve biraz daha pişirip sıcak sıcak servis yapın.
Tadına baktıktan sonra gerekiyorsa limon suyunu üzerinde gezdirmelisiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Malzemenin hepsini çiğden hazırlayarak helmelene kadar pişirin.1 yemek kaşığı dolusu un ilave edin.

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Etten bıktım diyenler ya da vejeteryanlar için değişik bir tarif. Zencefil Restoran'ın sahibi sizler için yaptı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri