Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Benzersiz Mantarlar Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Benzersiz Mantarlar
Pratik Benzersiz Mantarlar Tarifi


Benzersiz Mantarlar (4 Kişilik)

Malzemeler


500-600 gr Mantar
75 gr Tereyağı
2/3 Tatlı kaşığı Konyak
1 Tatlı Kaşığı Un
1/4 Litre Taze Çiğ Krema
1 Demet Maydanoz
1/2 Limon Suyu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Mantarların hemen dibinden saplarını kesin, topaklı köklerini çıkarıp soyun.
Nemli bir bezle baş kısımlarını temizleyin.

Tereyağını genişce bir tavada eritin.
Tam sararmadan mantarları ekleyin.
Baş kısımlarını bütün bütün, saplarını da iki-üç parçaya ayırmış olarak atmalısınız yağa.
Harlı ateşte iki dakika pişirin.
Bu arada tahta kaşıkla karıştırın ve mantarlar yağı çekince konyak döküp alevleyin.
Alevin sönmesine yakın tuz ve biber atın.

İnce kıyılmış maydanozu ekleyin, tiritini koyulaştırmak için harlı ateşte pişirmeye bırakın.
Üstüne un serpin.
İyice karıştırın.
Çiğ kremayı tamamen boşaltın ve sos koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam ederek kaynatın.
Sonra altını kısın ve biraz daha pişirip sıcak sıcak servis yapın.
Tadına baktıktan sonra gerekiyorsa limon suyunu üzerinde gezdirmelisiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün.

Margarini kızıdır irmiği üzerine ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.

Yeşil mercimeği tencereye alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve haşlayın. Üzerine biber salçası, bulgur ve tuz ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri