Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beğendili Patlıcan Kebabı Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Beğendili Patlıcan Kebabı
Pratik Beğendili Patlıcan Kebabı Tarifi


Beğendili Patlıcan Kebabı

Malzemeler


2 Adet Bostan Patlıcanı (enlemesine doğranmış)
2 Adet Kemer Patlıcanı (közlenmiş)
2 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım kilo bıçak kıyması
2 Adet Rende Domates ve Salça
Kızartmak için : Yeteri kadar sıvı yağ
Beşamel sos için :
1 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Süt
Yeteri kadar tuz

Yemek Tarifi


Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın.
Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla ljmon sıkarak ekmek tahtasında bıçak ile kıyın.

Beşamel sos hazırlayın.
İçerisine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin.
Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun.
İçerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın.

Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın.
Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın.
Üzerine kıymayı ve başamel sosu ekleyin.
Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kızartıp servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri