Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beğendili Patlıcan Kebabı Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Beğendili Patlıcan Kebabı
Pratik Beğendili Patlıcan Kebabı Tarifi


Beğendili Patlıcan Kebabı

Malzemeler


2 Adet Bostan Patlıcanı (enlemesine doğranmış)
2 Adet Kemer Patlıcanı (közlenmiş)
2 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım kilo bıçak kıyması
2 Adet Rende Domates ve Salça
Kızartmak için : Yeteri kadar sıvı yağ
Beşamel sos için :
1 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Süt
Yeteri kadar tuz

Yemek Tarifi


Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın.
Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla ljmon sıkarak ekmek tahtasında bıçak ile kıyın.

Beşamel sos hazırlayın.
İçerisine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin.
Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun.
İçerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın.

Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın.
Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın.
Üzerine kıymayı ve başamel sosu ekleyin.
Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kızartıp servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Sütü küçük bir tencerede ısıtın. Rendelenmiş çikolata ve granül kahveyi ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı 4 cappuccino fincanına paylaştırın.

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Sevim Hanım'dan değişik bir kurabiye tarifi

Dondurulmuş karidesleri bir tencereye aktarın. Üzerine suyu ilave edip, 5-6 dakika karidesleri haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri