Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beğendili Patlıcan Kebabı Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Beğendili Patlıcan Kebabı
Pratik Beğendili Patlıcan Kebabı Tarifi


Beğendili Patlıcan Kebabı

Malzemeler


2 Adet Bostan Patlıcanı (enlemesine doğranmış)
2 Adet Kemer Patlıcanı (közlenmiş)
2 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım kilo bıçak kıyması
2 Adet Rende Domates ve Salça
Kızartmak için : Yeteri kadar sıvı yağ
Beşamel sos için :
1 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Süt
Yeteri kadar tuz

Yemek Tarifi


Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın.
Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla ljmon sıkarak ekmek tahtasında bıçak ile kıyın.

Beşamel sos hazırlayın.
İçerisine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin.
Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun.
İçerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın.

Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın.
Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın.
Üzerine kıymayı ve başamel sosu ekleyin.
Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kızartıp servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker Bayramı için güzel bir tatlı tarifi...

Patatesleri haşlayıp soyun. İri küpler halinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın.

Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kabakları temizleyip ortadan ikiye kesin ve sebze oyacağı ile içlerini çıkarın.

Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri