Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Sebze Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ballı Sebze
Pratik Ballı Sebze Tarifi


Ballı Sebze (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet şalgam
4 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı bal
100 gr.
tereyağı
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
4 adet bonfile

Yemek Tarifi


Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın.
Soğanı ortadan ikiye kesin.
Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun.
2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın.
Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın.

Sebzeleri sudan çıkarıp süzün.
50 gr.
tereyağında kavurun.
Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin.
Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın.

Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın tepsisini yağlıyoruz. Sağlam bir yufkayı tepsiye yayıyoruz. Geniş bir kap içinde sütü, yumurtayı, yağı, tuzu karıştırıyoruz.

Kabukları soyulmuş bütün patlıcanları tuzlu suda dinlendirip, suyunu süzün. Küp doğrayın. 1 çorba kaşığı kızgın sıvıyağda kızartın.

Osmanlı Mutfağı'nun unutulmaya yüz tutmuş bayram tatlılarından biri. Maslak Sheraton Hotel'in pastane şefi sizler için anlattı...

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp, süzün. Tereyağı ile yağladıktan sonra servis tabağına alın.

Nurdan Çakır Tezgin'den muhteşem bir ekmek tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri