Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Sebze Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ballı Sebze
Pratik Ballı Sebze Tarifi


Ballı Sebze (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet şalgam
4 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı bal
100 gr.
tereyağı
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
4 adet bonfile

Yemek Tarifi


Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın.
Soğanı ortadan ikiye kesin.
Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun.
2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın.
Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın.

Sebzeleri sudan çıkarıp süzün.
50 gr.
tereyağında kavurun.
Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin.
Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın.

Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları tuz ve şekerle çırpın. Çırptığınız yumurtaya süt ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpın.

Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Yemekevi.tv'nin en genç aşçısından çok lezzetli bir tatlı. 16 yaşındaki stajyer aşçı Kadriye Yorulmaz'ın tarifine bayılacaksınız...

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içlerini oyun. Soğanları soyup kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri