Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Sebze Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ballı Sebze
Pratik Ballı Sebze Tarifi


Ballı Sebze (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet şalgam
4 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı bal
100 gr.
tereyağı
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
4 adet bonfile

Yemek Tarifi


Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın.
Soğanı ortadan ikiye kesin.
Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun.
2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın.
Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın.

Sebzeleri sudan çıkarıp süzün.
50 gr.
tereyağında kavurun.
Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin.
Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın.

Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Katalan usulü puding İspanyol tatlısı. Usta aşçı sizler için tarif verdi. Dünya mutfaklarını denemek isteyenler Mart ayında bu yemeği tadabilecek...

Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yumurta, süt, tuz, limon suyu ve eritilmiş margarini karıştırın. Üzerine un ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Alacalı soyulmuş patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda yarım saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri