Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ballı Sebze Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Ballı Sebze
Pratik Ballı Sebze Tarifi


Ballı Sebze (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet şalgam
4 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı bal
100 gr.
tereyağı
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
4 adet bonfile

Yemek Tarifi


Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın.
Soğanı ortadan ikiye kesin.
Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun.
2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın.
Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın.

Sebzeleri sudan çıkarıp süzün.
50 gr.
tereyağında kavurun.
Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin.
Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın.

Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Bayram için kolayca yapabileceğiniz bir gözleme tarifi...

Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri