Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Bademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze
Pratik Bademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Tarifi


Bademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze (4 Kişilik)

Malzemeler


800 gr Patates
200 gr Bezelye
1 Adet Soğan
100 gr Jambon
1 Adet Mozzarella ya da Dil Peyniri
4 Adet Domates
60 gr Badem
Maydanoz
Etsuyu
Rendelenmiş Parmesan Peyniri Veya Eski Kaşar
Tereyağı
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Bir tavaya koyduğunuz 20 gr (1 Çorba kaşığından biraz fazla) tereyağında, doğranmış soğanı öldürün.
Bezelyeleri tuzunu ve karabiberini ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirin Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra ince ince dilimleyin.
Yağladığınız bir fırın tepsisinin dibine ilk patates katını dizin
Üstüne bezelyelerin yarısını, dilimlenmiş mozzarelle ya da dil peynirinin yarısını, küp şeklinde doğranmış domates ve jambonun yarısını döşeyin.

Tuz, karabiber ilave ettikten sonra ikinci patates katını dizin.
Diğer malzemelerin kalanını da aynı sırayla koyup işlemi bitirin.
Tüm yüzeyini 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, ince dilimlenmiş badem ve 2 çorba kaşığı parmesan peyniri ya da eski kaşar rendesiyle kaplayın.

Tüm malzemenin üstüne 4 kepçe etsuyu döktükten sonra kabı, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına verin.
45 dakika sonra çıkarıp aynı kapta servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.

Evde muhteşem bir yılbaşı daveti vermek için yılbaşı hindisi tarifini mutlaka deneyin!

Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri