Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Amerikan Usulü Pirinçli Güveç Tarifi | Sebze Yemekleri | Yemek Tarifleri
Amerikan Usulü Pirinçli Güveç
Pratik Amerikan Usulü Pirinçli Güveç Tarifi


Amerikan Usulü Pirinçli Güveç (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
3 Çorba Kaşığı Soya Yağı
350 gr Salam
200 gr Sosis
1 Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Salçalık Kırmızı Biber
200 gr Domates
2 Su Bardağı Tavuk Suyu
12 Siyah Zeytin
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Taze Çekilmiş
Karabiber

Yemek Tarifi


Salamı ince ince dilimleyin.
Sosisleri küçük doğrayın.
Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.

Soya yağını güveçte kızdırıp salam ve sosisi kavurun.
Soğan ve sarımsağı ekleyip pempeleşinceye kadar 2-3 dakika pişirin.
Kırmızı biberi ilave edip kavurun.
Pirinci yıkayıp süzün.
Salamlı karışıma ilave edip ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişirin.

Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın.
Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karıştırın.
Kaynayınca ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 15- 20 dakika pişirin.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeğe ilave edip iyice karıştırın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları iri parçalar halinde doğrayıp, tuzlu suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün.

Margarini eritin. Zeytinyağı, yoğurt, ılınmış margarin, 1 adet yumurta (bir tanesini üzerine sürmek için ayırın), karabiberi karıştırın.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç'tan yine çok pratik, lezzetli bir tarif. Peynirli patlıcan kızartmasını mutlaka deneyin...

Unu derin bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, yumurta, margarin, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri