Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yumurtalı Kanepe Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Yumurtalı Kanepe
Pratik Yumurtalı Kanepe Tarifi

Malzemeler

6 adet yumurta
75 gr tereyağ
1/2 demet maydanoz
6 adet kırmızı turp
1 tatlı kaşığı hardal
6 dilim francala ekmeği
2 kahve kaşığı limon suyu
tuz

Yemek Tarifi

Yumurtaları on dakika haşlayın.
Kabuklarının kolay soyulması için bir süre soguk suyun altında tutup, kabuklarını soyun.
Sonra her yumurtayı ortalarından kesip, sarı ve aklarını birbirlerinden ayırın.
Bir kaba yumurta sarıları, tereyağı, limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, hardal ve tuz koyun ve koyu bir kıvam tutturuncaya dek çatalla iyice kanştırın.
Diğer tarafta ekmek dilimlerinin sert kenarları kesip, çıkarın.
Her dilimi dört eşit parçaya bölün ve yumurtalı bulamacı üzerlerine sürün.
Yumurtaların beyazlarını ufalayıp kanapelerin üzerlerine serpin.
Turpların, yeşil kısımlarını kesip yıkayın ve dört eşit parçaya bölün, ekmeklerin üzerlerine birer parça yerleştirin.
Servis tabağına koyup, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun.

Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Mersin'in vazgeçilmez tatlısı olan cezeryeyi bir de Hülya Hanım'ın tarifiyle deneyin...

Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri