Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Salamlı Kanepe Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Salamlı Kanepe
Pratik Salamlı Kanepe Tarifi

Malzemeler

5 dilim francala ekmeği
l tatlı kaşığı hardal
1 adet kornişon
5 dilim salam
40 gr tereyağ

Yemek Tarifi

Tereyağını ezip macun kıvamına getirin, hardalı da ilave edip iyice karıştırın.
Ekmek dilimlerinin sert kenarlarını kesip çıkarın ve dört eşit parçaya bölün, karşımı üzerlerine sürün.
Salam dilimlerini de dörde bölün ve ekmeklerin üzerine koyun.
Kornişonu küçük halka şeklinde dilimleyin ve salamların üzerine yerleştirip servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin.

Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin.

Yerelmasını temizleyip küçük yumruları olduğu gibi bırakın, büyüklerini küçüklerle aynı boyuna kesin. Yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin.

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri