Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Rostolu Kanepe Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Rostolu Kanepe
Pratik Rostolu Kanepe Tarifi

Malzemeler

4 dilim dana eti, haşlanmış
4 dilim francala ekmeği
1 adet biber turşusu
1/2 demet maydanoz
4 adet yumurta
60 gr kapari
zeytinyağ
tuz

Yemek Tarifi

Dana etini tuzlayıp, içine yeteri miktarda zeytinyağ koyduğunuz bir tavaya atın, orta ateşte arada bir çevirerek her iki tarafınıda kızartın.
Yumurtaları katı olarak haşlayın, aklarını sarılarından ayırın.
Et parçalarını birer parça olacak şekilde ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin.
Üzerine ince kıydığınız maydanoz, yumurta akı, biber ve kapariyi dizin.
Yumurta sarılarını en üste, ekmeğin ortasına yerleştirdikten sonra, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı tarifi..

Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin.

Kuzu etlerini çöp şişe dizerek ızgarada pişirin. Bir kapta tereyağını eriterek lavaşları içerisinde ısıtın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri