Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Rostolu Kanepe Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Rostolu Kanepe
Pratik Rostolu Kanepe Tarifi

Malzemeler

4 dilim dana eti, haşlanmış
4 dilim francala ekmeği
1 adet biber turşusu
1/2 demet maydanoz
4 adet yumurta
60 gr kapari
zeytinyağ
tuz

Yemek Tarifi

Dana etini tuzlayıp, içine yeteri miktarda zeytinyağ koyduğunuz bir tavaya atın, orta ateşte arada bir çevirerek her iki tarafınıda kızartın.
Yumurtaları katı olarak haşlayın, aklarını sarılarından ayırın.
Et parçalarını birer parça olacak şekilde ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin.
Üzerine ince kıydığınız maydanoz, yumurta akı, biber ve kapariyi dizin.
Yumurta sarılarını en üste, ekmeğin ortasına yerleştirdikten sonra, servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Temizlenmiş ıspanakları ve soğanları doğrayıp karıştırın. beyaz peyniri ezip ıspanaklara ilave edin. Bu harcı dört eşit parçaya bölün.

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri