Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Patates Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Mantarlı Patates
Pratik Mantarlı Patates Tarifi

Malzemeler

250 gr dilimlenmiş hazır mantar
1 kg patates
200 gr kaşar peyniri
2 ad kuru soğan
3 ad yeşil biber
2 ad kırmızı biber
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
kekik

Yemek Tarifi

İlk olarak patatesleri haşlayın.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyarak püre haline getirin ve püreyi daha önceden sıvı yağla altı yağlanmış mini fırın tepsisine eşit şekilde yayın.
Başka bir tavada biber, mantar, soğan ve baharat karışımını damak zevkinize göre karıştırın.
Hazırlanan karışımı patateslerin üzerine eşit şekilde yayın.
Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayın ve fırına verin.
Kaşarlar kızarıncaya kadar fırında bekletin.


AFİYET OLSUN !
Murat Ulucan’a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayayı ılık suda kabarıncaya kadar bekletin. Rezene tohumunun yarısı, tuz ve tozşekerle birlikte yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun.

Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri