Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Patates Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Mantarlı Patates
Pratik Mantarlı Patates Tarifi

Malzemeler

250 gr dilimlenmiş hazır mantar
1 kg patates
200 gr kaşar peyniri
2 ad kuru soğan
3 ad yeşil biber
2 ad kırmızı biber
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
kekik

Yemek Tarifi

İlk olarak patatesleri haşlayın.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyarak püre haline getirin ve püreyi daha önceden sıvı yağla altı yağlanmış mini fırın tepsisine eşit şekilde yayın.
Başka bir tavada biber, mantar, soğan ve baharat karışımını damak zevkinize göre karıştırın.
Hazırlanan karışımı patateslerin üzerine eşit şekilde yayın.
Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayın ve fırına verin.
Kaşarlar kızarıncaya kadar fırında bekletin.


AFİYET OLSUN !
Murat Ulucan’a teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Semizotunu yıkayıp, suyunu süzün. Bir servis tabağına alın.

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri