Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karidesli Kanepe Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Karidesli Kanepe
Pratik Karidesli Kanepe Tarifi

Malzemeler

6dilim ekmek
15adet karides
4kaşık mayonez
3kaşık dereotu
sirke
tuz

Yemek Tarifi

Karidesleri sirkeli tuzlu suda haşlayıp süzün.
Ekmek dilimlerinin üzerine mayonez sürüp karides yerleştirin; dereotu serpip servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın.

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri