Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karidesli Kanepe Tarifi | Sandviç - Kanepeler | Yemek Tarifleri
Karidesli Kanepe
Pratik Karidesli Kanepe Tarifi

Malzemeler

6dilim ekmek
15adet karides
4kaşık mayonez
3kaşık dereotu
sirke
tuz

Yemek Tarifi

Karidesleri sirkeli tuzlu suda haşlayıp süzün.
Ekmek dilimlerinin üzerine mayonez sürüp karides yerleştirin; dereotu serpip servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın. Köftelik kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin. Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin.

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri